VLADA PROGLASILA 29 FEBRUAR “DANOM SLOBODE MEDIJA” U BPK GORAŽDE

Hits: 3359

Na posljednjoj sjednici Vlada BPK Goražde donijela je odluku kojom se svakog 29. februara na području BPK Goražde obilježava “Dan slobode medija”. Iz Vlade ističu kako će to biti dan kada se u medijima na području BPK niko od ministara neće pojavljivati niti davati bilo kakvu vrstu izjava čime će se jasno poslati poruka kako nema pritiska na medije niti na uređivačku politiku.

– Sloboda medija je nešto za šta se ova Vlada uvijek zalagala. Na moj prijedlog, na današnjoj sjednici Vlade BPK proglasili smo 29. februar Danom slobode medija i time pokazali da priče o cenzuri i insistiranju na medijskom afirmisanju ministara u Vladi nemaju osnovu kaže premijer BPK Goražde.

Obzirom da je odluka o obilježavanju 29 februara donesena tek 1. juna ministrima i premijeru u Vladi BPK je žao što se ovaj dan neće proslaviti u ovoj godini ali da se očekuje spektakularna proslava 29 februara 2020 godine kada nas opet očekuje 29. februar.

– Svi zajedno, makar tog jednog dana u četiri  godini, treba da podignemo glas protiv medijske blokade, što znači da ćemo svakog 29. februara praviti presjek stanja o tome koliko su se novinarske slobode poštovale u četverogodišnjem periodu. Jedva čekam 29. februar 2020 godine da zajedno sa novinarima, kojima su gašene emisije prodiskutujem o stanju u medijima poručio je prvi čovjek kantona.

Treba naglasiti da je odluka o “Danu slobode medija” u Vladi BPK Goražde usvojena jednoglasno.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.