Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /var/www/wp-content/plugins/af-companion/inc/demo-importer.php on line 78
VLADA BPK ZA MODERNIZACIJU DIJELA CESTE KOD GORAŽDA IZDVAJA OKO 600.000 KM – Goražde na jednom mjestu.

VLADA BPK ZA MODERNIZACIJU DIJELA CESTE KOD GORAŽDA IZDVAJA OKO 600.000 KM

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i predstavnici firmi “Okac” i “Goražde putevi” danas su potpisali ugovore o rekonstrukciji putnih pravaca na dionicama Pijesak-Ilovača i Brzača-Goršić polje.

U modernizaciju ovog dijela regionalne ceste R 448–a, kantonalna Vlada izdvojit će oko 600.000 KM, a ukupno će biti rekonstruisano i asfaltirano tri kilometra putnih komunikacija.

“Dionica Pijesak – Ilovača je jako frekventna i bitna putna komunikacija, kao i dionica na istom putnom pravcu Brzača – Goršić Polje. Dužina jedne dionice je 900 metara i radi se o veoma zahtjevnom poduhvatu dok je druga dionica duga 2.100 metara”, pojasnila je premijerka Obuća.

Dodala je da je cilj Vlade BPK Goražde da se u ovom mandatnom periodu asfaltira kompletna dionica puta od Osanice do Prače i tako omogući lakši i ugodniji put do Sarajeva.

“Mislim da nećemo sve završiti u toku 2021., zato što ni vrijeme a niti finansije nam to ne omogućavaju. Međutim, intencija je da u kontinuitetu završimo taj dio posla. To je stav ministarstva i Direkcije za ceste, a mi i praktično pokazujemo da ono što smo obećali to i realiziramo”, istakla je premijerka BPK Goražde.

Prema ugovoru, rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao, međutim u praksi se pokazalo da se radovi na putnim pravcima uvijek uspiju okončati ranije od predviđenog roka, istaknuto je danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: