VLADA FEDERACIJE PREDSTAVILA STRATEGIJU: DO DANA IZBORA BAREM JEDAN TV PRILOG DNEVNO O CESTOVNOM POVEZIVANJU GORAŽDA I SARAJEVA

Na press konferenciji u Vladi FBiH saoćeno je da prema ugovoru koji je dostuponan i medijima, cestovno povezivanja Goražda i Sarajeva, sadrži klauzulu u kojoj je navedena dinamika medijskog predstavljanja ovog mega projekta sve do trenutka dok ta priča bude aktuelna i dok bude služila kao predizborna mantra, tačnije do 7. oktobra.

– Dogovoreno je da do 7. oktobra svaki dan bude prikazivan barem jedan televizijski prilog o cestovnom povezivanju Goražda i Sarajeva, čime ćemo apsolutno uvjeriti masu da vjeruju kako će doći do gradne puta. Sve do 7. oktobra planirane su razne aktivnosti, od obilaska lokacije gradnje, polaganja kamen temeljca, pa sve do dolaska bagera na mjesto gradnje. Već u nedelju, na dan izbora , bageri će se povući čime prestaje medijska prezentacija puta i priča o putu – kažu premijeri na kantonalnom i federalnom nivou.

Pored toga, kako saznajemo planirano je i medijsko predstavljanje na tri portala svaki dan i to minimalno kroz jednu pisanu vijest o ovom događaju.

– Želimo pričom o cestovnom povezivanju Goražde – Sarajevo obuhvatiti sve medije pa su projektom angažovani i bh. portali. Ako je do izbora ostalo još 180 dana onda očekujemo isto toliko priloga do tog datuma – rečeno je na press konferenciji na kojoj je prezentirana strategija obmane stanovništva o gradnji brze ceste.

Svaka dodatna izjava mimo priloga, vijest, članak u novinama je dobro došla zaključeno je na kraju press konferencije.

Tekst je satiričnog karaktera preuzet sa portala karakter.ba. Njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: