XVI MEMORIJALNI MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR „ MIRSAD HURIĆ“

Hits: 314

Sportska dvorana u Goraždu nosi ime „ Mirsad Hurić“, po legendi goraždanskog rukometa i sporta.
U ovoj je dvorani, u spomen na ovog velikog sportistu, održan je XVI po redu Međunarodni memorijalni turnir na kome su uz ekipu domaćina i organizatora – MRK „ Goražde“ nastupili timovi rukometnih klubova „Vogošća Poljine Hills“, „ Hercegovina“ iz Nevesinja i Priboja ( Srbija).
U susretu za treće mjesto između ekipa Hercegovine i Priboja uspješniji su bili nevesinjci rezultatom 30:28.
Tittulu i pehar pobjednika ovog turnira ubjedljivim igrama osvojila je ekipe Vogošće PH, koja je u finalnoj utakmici savladala tim Goražda sa gotovo košarkaškim rezultatom, 43:30.
Odlukom žirija organizatora, za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Mirsada Hurića, proglašen je pivot goraždanske ekipe Haris Jamak. Njemu je priznanje uručio Hurićev sin, Nermin. Pehar za fer plej pripao je timu Priboja.
Turnir je otvorio Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, dok je priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio Muhamed Ramović, načelnik Opštine Goražde.
Susreti za treće i prvo mjesto igrani su inače pred skromnim brojem gledalaca, a na tribinama je bio zamjetan i izostanak većeg broja rukometaša iz Goražda, posebno mladih kojima Mirsad Hurić treba da bude uzor u svakom pogledu.
Izvor – GLAS GORAŽDA