ZA MODERNIZACIJU REGIONALNOG PUTNOG PRAVCA R-448 DIONICA BARE – HRANJEN IZ BUDŽETA BPK GORAŽDE IZDVOJENO OKO 300.000KM

Hits: 92

Simboličnim presijecanjem vrpce danas je ozvaničen  završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji dionice regionalnog puta R-448  Hranjen-Bare u dužini od 2.100 metara.Vrpcu su presjekli uz premijerku Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministar za privredu Mensad Arnaut te načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec.

Za realizaciju projekta izdvojeno je oko 300.000 KM iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste BPK Goražde, a ovaj dio putnog pravca u potpunosti je presvučen asfaltnom podlogom. Izvođač radova firma „Okac“ d.o.o koja je radove okončala u predviđenom roku.

„Radi se o veoma frekventnom putnom pravcu koji povezuje općinu Pale u FBiH sa Gradom Goražde, koji je potrebno modernizirati kako bi svi oni koji koriste ovu putnu komunikaciju imali kvalitetnu vožnju. I u narednom periodu mi ćemo u skladu sa finansijskim mogućnostima Direkcije za ceste BPK Goražde nastojati da modernizujemo i ostatak regionalnog puta R-448, jer to je jako neophodno za sve stanovnike BiH“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca, ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike koji gravitiraju na ovom području.

„Zbog potrebe prijevoza učenika prema Goraždu ja sam tražio da se ovaj put održava i da se na prostoru gdje je najkritičnije izvrši presvlačenje asfaltom. Iz ove općine imamo oko trideset učenika koji svakodnevno koriste prijevoz za odlazak u škole u Goraždu, a vozariti po lošem putu je rizik i za djecu i za prijevoznike koji vrše usluge. Iz tog razloga ostaje obaveza da u narednim godinama što više sredstava se izdvoji da se ovaj put ponovo vrati u normalu za korištenje prijevoza putnika, jer nama je ova putna komunikacija od izuzetne važnosti i na tome ćemo istrajati“-riječi su načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca.

U sklopu ljetnog održavanja putnog pravca R-448, kao i planu i programu Direkcije za ceste BPK Goražde, u narednom periodu  planirane su određene aktivnosti na poboljšanju ove putne komunikacije koje imaju za cilj nesmetano odvijanje saobraćaja,  ovom prilikom kazao je  ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.