ZA SUTRA ZAKAZANA PRVA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE BPK

Hits: 119

Prva redovna sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde zakazana je za sutra, potvrdila je Feni predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić (DF).

Izrazila je nadu da će na sutrašnjoj sjednici biti usvojen budžet BPK Goražde za 2019. godinu.

– Vlada BPK je utvrdila prijedlog budžeta u iznosu od 39.344.876 KM i uputila ga Skupštini, i mislim da će on biti usvojen u tom iznosu. Naravno, poslanici mogu djelovati amandmanima, a uvijek postoji i mogućnost rebalansa. Bitno je da budžet kao i zakon o izvršenju budžeta za 2019. usvojimo prije isteka Odluke o privremenom finansiranju, kako ne bismo ugrozili funkcionisanje BPK-a – kazala je Velić.

Obimnim dnevnim redom između ostalog predviđeno je razmatranje niza izvještaja o radu za 2017. i 2018. godinu.

– Većina materijala je sa sjednice koja je prekinuta u augustu prošle godine koji nikada više nisu razmatrani, tako da moramo ispoštovati i tu proceduru. Bitni dokumenti koji će se naći na sutrašnjoj sjednici su i Strategija obrazovanja odraslih BPK “Obrazovanje za sljedeće doba” za period 2018-2022. i Strategija razvoja poljoprivrede BPK za isti period – precizirala je Velić.

S obzirom na to da u BPK Goražde još nije formirana izvršna vlast, izrazila je nadu da će se i to desiti uskoro.

– Uprkos aktima koje sam lično uputila, SDA još uvijek nije dostavila prijedlog za mandatara Vlade BPK. Očekujem da će se novo povjereništvo ove stranke u BPK konačno odrediti i po pitanju koalicije i da će narednih dana dostaviti ime mandatara – kazala je predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.