ZAVRŠENE 53. MOSI IGRE U ROGATICI

Hits: 126

Progla┼íavanjem najuspje┼ínijih pojedinaca i ekipa i spu┼ítanjem zastave, u Rogatici su ju─Źe, 17. jula, ljeta gospodnjeg 2016. okon─Źane ─Źetverodnevne 53. me─Ĺuop┼ítinske omladinske sportske igre (MOSI) ÔÇ×Rogatica 2016ÔÇť, kao najve─çe amaterske sportske manifestacije na ovim prostorima, a neki ka┼żu i u jugoisto─Źnoj Evropi. Na Igrama je u─Źestvovalo 1928 sportisti iz 27 op┼ítina sa trome─Ĺe Srbije, Crne Gore,┬á i BiH. Odigrano je 392 susreta, od ─Źega 128 u ┼żenskoj i 264 u mu┼íkoj konkurenciji.
Sveukupni pobjednik Igara je ekipa opštine Sokolac. Drugo mjesto pripalo je sportistima opštine Rogatica, koja je bila treći put domaćin ove manifestacije, dok je trećeplasirana ekipa opštine Prijepolje.
U ┼żenskoj konkurenciji najbolje su bile sportistkinje Sokoca. Na drugo mjesto plasirale su se djevojke iz Prijepolja, a na tre─çe Rogatice. Kod mu┼íkaraca prvo mjesto pripalo je ekipi iz Bajine Ba┼íte, drugi su Soko─Źani i tre─çeplasirani Rogati─Źani.
Pehar za fer plej otišao je ekipi Pljevalja, a za najkompletniju ekipu proglašena je ekipa Sokoca.
Za najuspje┼íniju sportistkinju progla┼íena je atleti─Źarka iz ekipe Prijepolja Kristina Radivojevi─ç koja je osvojila 4 zlatne i jednu bronzanu medalju. Junak Igara me─Ĺu sportistima je atleti─Źar Sr─Ĺan Mari─ç iz Bijelog Polja koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrenu medalju.
Na Igrama su oborena i dva rekorda i oba u bacanju diska. Milica Vukadinovi─ç iz ekipe op┼ítine Mojkovac bacila je disk 40,40 m i oborila rekord Vere Pucarevi─ç star ─Źak 39 godina, dok je Ivan Kukuli─Źi─ç iz Bijelog Polja prvo oborio rekord svog sugra─Ĺanina Toma┼ía ─Éurovi─ça iz 2014. koji je iznosio 49,76, a zatim i svoj 50,44 da bi se zaustavio na 51,30 m.
Posebno priznanje dobio je predstavnik ekipe doma─çina Rogatice, strijelac Zdravko ┼áubara, kao najstariji aktivni takmi─Źar kome su ovo bile 35. MOSI.
Zastavu Igara spustili su najuspješniji sportisti grada domaćina i predali je sportistima Pljevalja, opštine koja će biti domaćin 54. Igara u ljeto 2017. godine.
Ono ┼íto je zanimljivo, osim Soko─Źana i Rogati─Źana, me─Ĺu tri prvoplasirane ekipe od ekipa o┼í┼ítina iz ÔÇ×kom┼íilukaÔÇť skromni su rezultati. Odbojka┼íice i rukometa┼íice federalnog Gor┼żda plasirale su se na tre─çe mjesto. Tre─çe mjesto zauzeli su i mu┼íkarci Kalinovika u malom fudbalu, planinari i planinarke Vi┼íegrada i stonoteniseri Fo─Źe, ali su zato obraz regije osvijetlili teniseri Novog Gora┼żda osvojiv┼íi zlatnu medalju.
MOSI su imale i svoje Para MOSI, a to ─çe re─çi takmi─Źenja za osobe sa invaliditetom. Takmi─Źili su se u sportskom ribolovu, ┼íahu i strelja┼ítvu. Pobjednik u sportskom ribolovu je Zoran Savi─ç, koji se takmi─Źio van konbkurencije, dok je prvo mjesto u ┼íahu pripalo Slavi┼íi ┼áu┼ínjaru iz Priboja sa 4,5. Takmi─Źar iz Rogatice Zijad Baji─ç kao tre─çe plasirani osvojio 3 poena. U strelja┼ítvu neprikosnoveni su bili predstavnici Sokoca Dra┼żen Jankovi─ç, Dragan ┼áender i Mom─Źilo Delipara.
Izvor – 058.ba