ZAVRŠIO NA INFUZIJI U GORAŽDU: NIJE USPIO DA “RAZVUČE” DO PRVOG

Hits: 27346

Najpoznatiji čovjek na svijetu koji se bavi preživljavanjem, Bear Grylls, tajno je, bez najave i bez razvlačenja po medijima, doputovao 1. avgusta u Goražde gdje je namjeravao da snimi dokumentarac za National Geographic, o tome kako preživjeti sa 300 maraka u BiH, ali je večeras završio na infuziji u Kantonalnoj bolnici u Goraždu, gdje se specijalni tim bori za njegov život.

Bear Grylls je, ne tako davno, već jednom odustao od dolaska u BiH, kada je trebao da snima kako se preživljava u divljim i nepristupačnim dijelovima Bosne i Hercegovine, nakon što je dobio informaciju o broju miniranih područja, te zbog prevelike pažnje medija i javnosti.

Ovaj put cilj je bio drugačiji, kako preživjeti u siromašnim zemljama sa minimalnim primanjma, i to počevši od BiH, preko Venecuele i Sjeverne Koreje, te sve to snimiti i prikazivati na National Geographic kanalu.

Ipak, Grylls je večeras završio na infuziji u Goraždu i njegovo stanje je opasno po život, jer je pokušao da preživi, sa svega 300 KM mjesečnog budžeta.

“Njegovo stanje je izuzetno teško i bori se za život, što ne čudi obzirom na činjenicu da je dnevno uzimao samo najosnovnije namirnice, dok je preostali novac potrošio na plaćanje jedne male sobe koju je iznajmio, a koju drži izvjesna Rasema, koja je trenutno u Švedskoj. Očekujemo njegov oporavak nakon što dobije najosnovnije koktele vitamina i nakon što podigne svoj novac sa najbližeg bankomata, kažu iz Kantonalne bolnice Goražde.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

%d bloggers like this: