ZBOG BROJNIH INVESTICIJA VLADA BPK I GRAD GORAŽDE PRINUĐENI UVOZITI KAMEN TEMELJAC

Hits: 7884

Veliki broj investicija koje sa svih strana stižu u BPK Goražde znatno su smanjile zalihe kamena temeljca što je primoralo vladu da reaguje i pribjegne njegovom interventnom uvozu.

Sredstva za ovu namjenu su već obezbjeđena a kako je potvrdio premijer Vlade BPK Goražde, uskoro će biti raspisan i tender pa nadležni očekuju da će nestašica biti izbjegnuta.

– Ovoliku navalu investicija nismo imali nikad i nigdje. Na sve strane niču temelji za nove fabrike, izgradnju brze ceste Goražde – Sarajevo, gradnju tunela dugu 5, 2 kilometra, gradnju ćuprije preko Drine, most u Vitkovićima i brojne druge projekte, a naše zalihe kamena temeljca su gotovo iscrpljene kaže premijer.

Ministar za privredu kantona je pokušao riješiti ovaj problem na nesvakidašnji način.

– Mislim da moramo početi sa gradnjom fabrike u kojoj bi se proizvodio kamen temeljac što bi znatno smanjilo izdatke koje država ima prilikom njegove nabavke. Samo u ovoj godini trebaće nam nekoliko stotina kamen temeljaca pa se investicija pokazala opravdanim.

12390949_907348769319743_3174723471991673819_n

Sa službenog otvaranja facebook fan stranice “Goražde”

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com