ZBOG MAJICE SA LIKOM RATNOG ZLOČINCA DRAŽE MIHAJLOVIĆA “LAKŠI” ZA 550 KM

Hits: 12209

Pripadnici PS Goražde priveli su A.V. iz Višegrada nakon što se u restoranu trgovinskog centra “Bingo“ pojavio u majici sa likom četničkog vojvode Draže Mihailovića.

Prema informacijama Uprave policije MUP-a BPK Goražde, u četvrtak u 19.40 sati dežurnoj službi PS Goražde obratio se uposlenik zaštitarske agencije koja osigurava „TC Bingo“ i prijavio da se u restoranu nalazi jedno osoba koja na sebi ima majicu sa uvredljivim nacionalističkim obilježijima.

– Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde te lice A.V., nastanjeno u Višegradu, pozvali u službene prostorije radi obavljanja razgovora. Izvršeno je alkotestiranje gdje je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 0,29 g/kg, a licu A.V. uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja vjerskih, nacionalnih i rasnih osjećanja građana u alkoholisanom stanju – saopćeno je iz MUP-a BPK Goražde.

U MUP-u pojašnjavaju da je Višegrađaninu izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 550 KM, a majica sa Dražinim likom je oduzeta, u slučaju žalbe počinitelja bit će korištena kao dokaz, te na kraju uništena.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.