ZET NA DRŽAVNOJ PLAĆI OD 2.600 KM VRIJEĐAO NOVINARKE

Hits: 1287

Zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva BiH Dženan Selimbegović sa svog Facebook profila uklonio je sramotni i uvredljivi komentar o Saneli Prašović-Gadžo i Arijani Saračević-Helać, ratnim i poratnim novinarkama, a koji je izazvao burne reakcije i zgražanje bh. javnosti.  

Miljenik SDA

Selimbegović je miljenik SDA i Bakira Izetbegovića, koji ga je iz svog kabineta uhljebio na bolje plaćeno mjesto zamjenika generalnog sekretara, gdje zarađuje više od 2.600 KM.

Šokantni status izazvao je brojne reakcije i brojnih novinara i drugih javnih bh. ličnosti.

– Jedine reference ovog imbecilnog mizogenika da se “dokopa” Bakirovog kabineta su u tome što je zet Mustafe Spahića Mujkija… – objavio je, između ostalog, publicista Nedžad Latić na portalu The Bosnia Times.

Direktor Al Jazeere Tarik Đođić svojevremeno je objavio na svom Facebooku da je Selimbegović „šovinistički idiot“.

– Uz to, vi ste državni službenik, jedan od onih i po babi i po amidžama, koji živi od poreza koji vam plaćamo i koji se uvukao u službu analnim, stranačkim putem – napisao je Đođić.

Novinar Bakir Hadžiomerović nije začuđen onim što je Selimbegović napisao.

– Budući da je Selimbegović nastao i rastao pod okriljem Bakira Izetbegovića, najmanje što Izetbegović može je da ga pospremi na drugo mjesto, daleko od zgrade s najljepšim trotoarom u državi – navodi Hadžiomerović.

Novinarka Edina Kamenica ističe da nema iluzija da su državni službenici u drugim državama privatno bez mana.

Podrška jata

– Ali, sigurna sam da bi ih ovakav javni nastup izbrisao s te liste. Dž. S. će uvijek imati podršku svog jata, a to je jedan od razloga zbog čega je u državi beznadežno, frustrirajuće, tragično – navela je Kamenica.

Sanela Prašović-Gadžo zatražila je od Predsjedništva BiH da javno osudi i na najoštriji način sankcionira ponašanje Dženana Selimbegovića.

Do zaključenja ovog izdanja našeg lista iz Predsjedništva BiH nismo dobili odgovor na upit hoće li i kakve sankcije biti poduzete.

Javni protest „BH novinara“ 

Udruženje „BH novinari“ u javnom protestu traži od Sekretarijata Predsjedništva BiH da najozbiljnije razmotri i osudi neprimjereno javno oglašavanje svog kolege.

– Sasvim je jasno kome su upućene primitivne i proste riječi te mizogini komentari koji u javnom komunikacijskom prostoru promoviraju muški seksizam, mržnju i omalovažavanje žena na nivou predrasuda – ističe se u protestu „BH novinara“.

Vezani tekst možete pročitati OVDJE

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *