ZIJAD KUNOVAC: “RADELJAŠ JE NEPRIHVATLJIV ZA NAČELNIKA”

Hits: 2321

Zijad Kunovac potvrdio je za Novi.ba kandidaturu za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH, koju je obnašao tri mandata, odnosno prethodnih 12 godina. Tim potezom napravljena je pometnja planovima Eseda Radeljaša (Stranka za bolje Goražde) koji se također kandidaovao na tu poziciju.
„Bio sam voljan prepustiti tu funkciju, ali jedan od razloga zbog kojeg to nisam uradio je kandidatura gospodina Eseda Radeljaša. Ja već 12 godina obnašam funkciju načelnika, ali smatrali smo i ja i drugi predstavnici iz SDA da Esed Radeljaš nije osoba koja je prihvatljiva na mjestu načelnika te Općine i da on ne može adekvatno zastupati interese naše lokalne zajednice“, kazao je Kunovac za Novi.ba, dodavši da s gopodinom Radeljašem ima dobre odnose.
Trenutno kandidate za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH ima Stranka demokratske akcije i Stranka za bolje Goražde, odnosno jedina dva dosadašnja kandidata su Zijad Kunovac i Esed Radeljaš. Također se može očekivati da se u narednom periodu za načelnika te Općine kandiduje i kadar Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Izet Bašić.
Podsjećamo, Esed Radeljaš je bivši ministar privrede BPK Goražde, a smijenjen je sa te pozicije u aprilu ove godine, nakon preraspodjela u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona koje je upriličila koalicija SDA-SBB. Prvobitno je najavljivao kandidaturu za načelnika Općine Goražde, ali je očito odustao nakon kalkulacija koje mu nisu išle u korist.
Izvor – Novi.ba