ALMEDIN MULAHMETOVIĆ, UČENIK-GRADONAČELNIK

Hits: 96

Almedin Mulahmetović, učenik IX razreda OŠ ”Hasan Turčalo Brzi”, danas je učestvovao u projektu Grada Goražda ”Jedan dan učenik-gradonačelnik”, gdje je na jedan dan obnašao funkciju Gradonačelnika.

Almedin je u sklopu protokolarnih aktivnosti imao niz sastanaka koji su danas održani u zgradi Gradske uprave. Između ostalih, prisustvovao je tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Goražda koja je danas održana u Velikoj sali na temu Status mladih u našem Gradu, zatim je prisustvovao i potpisivanju ugovora za asfaltiranje puteva na području grada.

Na kraju radnog dana Almedin se zahvalio gradonačelniku Goražda Muhamedu Ramoviću i njegovim saradnicima, te je istakao kako je ovo za njega veoma značajno iskustvo, te da je ovo dobar projekat kroz koji mladi mogu da spoznaju kakva je funkcija i uloga gradonačelnika, te koje su nadležnosti Gradske uprave.

U okviru projekta ”Jedan dan učenik-gradonačelnik” za školsku 2017/2018. godinu kao i prethodnih godina učešće će uzeti najbolji učenici devetih razreda svih osnovnih škola sa područja Grada Goražda.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *