BAKIR I SEBIJA NA ŽESTOKOM UDARU: ‘MORAMO SE IZVINITI GRAĐANIMA PRED POTPUNIM SMO KRAHOM‘

Hits: 21

Niz godina vladajuća stranka u BiH, Stranka demokratske akcije (SDA), suočila se s najozbiljnijim unutarnjim lomovima od svog osnutka

Niz godina vladajuća stranka u BiH, Stranka demokratske akcije (SDA), suočila se s najozbiljnijim unutarnjim lomovima od svog osnutka zbog loših rezultata na nedavnim lokalnim izborima, a njen čelnik Bakir Izetbegović suočen je s izborom između svoje supruge i najbližih suradnika.

Mediji u BiH u petak su posvetili veliku pozornost najavi čelnika Zastupničkog doma BiH Denisa Zvizdića kako će napustiti SDA ne uslijede li smjene u vodstvu županijske organizacije stranke u Sarajevu, gdje je ujedinjena oporba nanijela težak poraz kandidatima najveće bošnjačke stranke preuzevši na izborima sredinom studenog vlast u glavnom gradu.

“Predsjednik županijskog odbora i njegovi potpredsjednici, uključujući i gospođu (Sebiju) Izetbegović, moraju odstupiti s dužnosti koje imaju u stranci. Ovo je jedini način da se SDA spasi i da se pokuša vratiti povjerenje birača”, izjavio je Zvizdić za portal Klix najavivši tako početak dubokog sukoba s neizvjesnim ishodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.