BINGO UMJESTO KONZUMA U BBI CENTRU I SUPERMARKETU JABLANICA

Hits: 625

Tuzlanski Bingo uzet će u zakup poslovni prostor u BBI centru u Sarajevu i useliti u Supermarket Jablanica, koje je do sada koristio Konzum, proizilazi iz zahtjeva za mišljenje o obavezi prijave koncentracije koje je tuzlanski trgovački lanac podnio Konkurencijskom vijeću BiH.

Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 m2 na adresi BBI Centar, za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje.

U ovom slučaju Bingo preuzima poslovni prostor – supermarket i stupa na mjesto konkurenta Konzuma, koji je isti poslovni prostor koristio na osnovu ugovora o zakupu.

Konzum će izaći i iz poslovnog prostora u Ulici Jaroslava Černija bb u kojem se nalazi Supermarket Jablanica.

Bingo je vlasnik ovog poslovnog prostora, a do sada ga je izdavao Konzumu.
I u ovom poslovnom protoru, kao i u BBI centru, Bingo će obavljati istu djelatnost maloprodaje prehrambenih roba i roba široke potrošnje.

Ranije je Bingo zamijenio Konzum u Tržnom centru Džananović u Zenici, čime se obistinjuju procjene analitičara da će najveći domaći tržini lanac iskoristiti krizu hrvatskog trgovca da ojača svoju tržišnu poziciju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *