BPK GORAŽDE: SKUPŠTINA BEZ DNEVNOG REDA

Hits: 2408

U deset sati počelo je vanredno zasjedanje Skupštine BPK Goražde, a poslanici još nisu definirali dnevni red. Iako su se uoči sjednice nezvanično pominjale i mogućnosti smjene premijera Emira Okovića od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa. 

Inicijatori sjednice, grupa od sedam poslanika iz aktuelne skupštinske većine, nije uspjela osigurati potrebnu većinu pa je na dnevni red kandidirala razmatranje primjene radnog zakonodavstva u BPK Goražde, a da za to nije dostavila nikakav materijal.

Poslanici opozicionih stranaka nisu sigurni šta predlagači žele i o čemu da raspravljaju i tvrde da su na ovaj način dovedeni pred svršen čin. Neki od njih očekuju da se raspravlja samo o problemima u zdravstvu, jer su jučer članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde podnijeli zahtjeve o otkazivanju njihovih ugovora o radu u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, a nakon otkaznog roka od sedam dana Goražde će ostati bez većine ljekara.

Materijali nisu dostavljeni niti je dnevni red definiran ni nakon polusatne pauze. Trenutno je data pauza koja će trajati do 13 sati.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.