BRZU CESTU GORAŽDE – SARAJEVO NEĆEMO GRADITI DA JE BORCI NE BI BLOKIRALI

Hits: 6975

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pohvalio se danas na press konferenciji kako borci u Goraždu ne blokiraju saobraćajnice jer nemaju šta blokirati. Ocjenio je da je „bacanje prašine u oči“ stanovnicima Goražda kako će biti izgrađena brza cesta Sarajevo – Goražde najbolji potez Vlade FBiH u predhodnom skorom četverogidišnjem mandatu.

–Da smo izgradili brzu cestu Goražde –Sarajevo sa tunelom dugim 5,5 kilometara imali bi još jedan problem u BiH. Borci bi blokirali saobraćajnicu iz pravca Goražda i Prače a možda bi blokirali i tunel. Vidite šta se dešava u Tuzli, Zenici, Vogošćanskoj pelji, Ivanu… Sličnu stvar imali bi i u Goraždu. Na svu sreću put nismo izgradili i borci sad nemaju šta blokirati što ocjenjujem najboljim potezom Federalne vlade –rekao je premijer Novalić.

Na novinarsko pitanje da li se boji da borci ne blokiraju put od Goražda prema Rogatici Novalić je odgovorio.

–Od tog nema ništa! Samo tri kiliometra od centra Goražda je entitetska granica, odnosno Kopači u Republici Srpskoj tako da policija tog entiteta neće dozvoliti da se okupe borci –kaže Novalić.

Na kraju press konferencije premijer Fadil Novalić je naglasio kako je najveća greška bila gradnja brzih cesta i autoputeva po Bosni i Hercegovini, jer da nije bilo gradnje danas borci nebi imali šta blokirati.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.