ĐEMILA TALIĆ-GABRIJEL UPOZNALA EDMUNDA CHUA: FORMULA JE ODLIČNA ZA PROMOCIJU SARAJEVA I BIH U SVIJETU

Hits: 37

Posljednjih dana Formula E je glavna tema razgovora među ljubiteljima sporta u našoj zemlji. Naime, glavni grad sve je bliže da ugosti Svjetsko prvenstvo u Formuli E i na taj način se odlično predstavi cijelom svijetu.

Dolazak Edmunda Chua, jednog od čelnih ljudi takmičenja za koje mnogi predviđaju da će naslijediti Formulu 1, u Sarajevo dobar je pokazatelj da bi glavni grad BiH već naredne godine mogao biti domaćin utrke.

Chu je prvi čovjek tima Techeetah, koji se takmiči u Formuli E, i prisutan je u brojnim sferama sporta, investicija i marketinga. On se u Sarajevu susreo sa brojnim sportskim radnicima, ali i uspješnim ljudima iz svijeta biznisa, a priliku da ga upozna i razmjeni kontakte imali su i Đemila Talić – Gabriel, počasna konzulica Bosne i Hercegovine u Australiji za regiju Novi Južni Wales, i njen suprug Chris Gabriel.

– Ovo je velika stvar za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Gradonačelnik Abdulah Skaka još jednom je pokazao da je mnogo uspješniji od svojih prethodnika. Ako Sarajevo bude domaćin Formule E to bi bila fenomenalna promocija naše zemlje u svijetu. Naravno, velike zasluge pripadaju i Samiru Ceriću, koji je pokrenuo cijelu priču. Vijest o Formuli E u Sarajevu posljednih dana prenijeli su brojni svjetski mediji i na taj način šalje se odlična slika u cijeli svijet. Prijatelji iz Australije me stalno zovu i žele da dođu u Sarajevu i da gledaju utrku Formule E. Dolazak Chua je veoma bitan za BiH, jer će njegov primjer sigurno slijediti i drugi investitori koji žele da ulažu svoj kapital u našu zemlju – kaže Đemila Talić – Gabriel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.