DVA SUNČANA DANA, A ONDA OPET SNIJEG…

Hits: 443

Krajem dana i u večernjim satima u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar umjeren do jak, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevne od 7 do 13, na jugu i sjeverozapadu do 15 °C.

Sutra pretežno sunčano vrijeme. Jutro prohladno s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -14, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje od 8 do 12 °C.

U petak u Hercegovini, zapadanoj i jugozapadnoj Bosni pretežno oblačno vrijeme s kišom. U ostalim područjima jutro i veći dio prijepodneva umjereno oblačno, uz naoblačenje tokom dana. U večernjim satima kiša u većini područja. U Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Jutarnje temperature od 0 do 6, na planinama do -4, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 8 do 14 °C.

U subotu oblačno vrijeme s kišom, a u Krajini sa snijegom. Do kraja dana ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje susnježica ili snijeg. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 1 do 6, na jugu i istoku naše zemlje od 9 do 13 °C.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *