DVIJE OSOBE KOJE SU UHAPŠENE U ROGATICI PREDATE MUP-u KS, RANGE ROVER NA VJEŠAČENJU!

Hits: 680

Dvije od tri osobe koje su tokom noći u ponedjeljak uhapšene u Rogatici predate su Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio je za Klix.ba komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

Kako nam je rečeno, u akciji koju predvodi SIPA-a uhapšene su tri osobe, nakon čega su dvije kriminalistički obrađene i predate u nadležnost MUP-u KS, dok je jedna puštena na slobodu.

Halilović nam je potvrdio da je jedno od pronađenih vozila crni Range Rover predat u nadležnost SIPA-e radi vještačenja.

Podsjećamo, u akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.

Do hapšenja u Rogatici je, kako saznjemo, došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru.

Osim SIPA-e, u akciji učestvuju i FUP, MUP KS i MUP RS.

FUP u akciji učestvuje sa helikopterom i još nekim jedinicama, poput forenzike.

Podsjećamo, u toku dosadašnje istrage o ubistvu dvojice pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija. Kantonalni sud u Sarajevu odredio je i jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca.

Šehović i Vujinović stradali su 26. oktobra oko 4:15 sati ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Na mjestu napada stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.