EŠEF JUSUFOVIĆ: I POŠTAR I PRIJATELJ

Hits: 245

Više od bilo koga drugog poštari u BiH svakodnevno su pred našim vratima, svjedoče različitim životnim sudbinama i problemima, pa su često i više od donosilaca pošte.

Najstariji u Direkciji „BH Pošta“ u Goraždu Ešef Jusufović nedavno se našao i u ulozi spasioca, kada je na ulaznim vratima jednog od stanova zatekao nepomično tijelo Goraždanke kojoj je donio poštu.

Pozvao je komšiju, s kojim je penzionerku, kojoj je pozlilo i koja je cijelu noć provela na podu, vratio u život i nastavio obavljati svoj posao. Tokom 35 godina rada doživio je različite situacije, pa je goraždanski poštar vremenom, posebno starijima, siromašnima i samima, postao i prijatelj, neko ko će im usput platiti račun, kupiti burek, voće.

Sa svojim sugrađanima je izgradio takvo povjerenje da teško pokretnima, nakon kucanja, ulazi u kuću i stan i penziju ostavi na stolu ili ispod jastuka bolesničke postelje. A mnogo je starijih, bolesnih i samih ljudi kojima se rijetko pokuca na vrata, pa to najčešće rade poštari, poput Ešefa.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.