(FOTO) ČLANOVI KUD-A IZ GORAŽDA I OVE GODINE PREDSTAVLJAJU NAŠ GRAD NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU DJETETA U TURSKOJ

Hits: 71

Građani Goražda danas su sa ponosom ispratili pred polazak na put članove   Kulturno-umjetničkog društva ”Azot” koji će ove godine u periodu od 18. do 27. aprila uzeti učešće na 21. Međunarodnom festivalu djeteta u Izmiru (Gaziemir – Turska).

Naime, na poziv prijatelja iz bratske Općine Gaziemir iz Izmira, oni će zajedno sa mnoštvom folklornih društava iz cijelog svijeta, predstaviti ljepotu tradicije i običaja iz ovog dijela BIH na tradicionalnom Festivalu djeteta u Izmiru, u bratskoj Općini Gaziemir.

Ispraćaju je prisustvovao i gradonačelnik Goražda  Muhamed Ramović koji je svima koji putuju zaželio sretno i ugodno putovanje, te da na najbolji način predstave naš Grad i državu naglasivši još jednom da cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu u Turskoj.

U Tursku putuju 24 mlada člana KUD-a “Azot”, te članovi delegacije Grada Goražda.

Govoreći o očekivanjima boravka u Gaziemiru Aida Mićivoda članica KUD-a Azot je istakla – ”Ovo će biti treći put da učestvujem na Festivalu djeteta u Izmiru, a ove godine ćemo nastupiti sa koreografijom Stara Bosna. Očekivanja su dobra, nadam se da ćemo se lijepo provesti kao i ovih prethodnih godina.”

Zadovoljstvo što će predstavljati Grad Goražde, BPK i BIH na Međunarodnom festivalu djeteta u Izmiru nije krio šef KUD-a “Azot” Safet Gušo – ”Drago mi je da naš Ansambl i ove godine učestvuje na 21. Međunarodnom festivalu djeteta u Izmiru. Velika je čast predstavljati grad, kanton i državu. Pripremili smo se da na najbolji način tamo prikažemo igre naroda BiH. Želim se zahvaliti Gradskom vijeću koje je donijelo Odluku da KUD ”Azot” ove godine učestvuje na Festivalu djeteta, a mi ćemo to opravdati i nadam se da će sve proći u najboljem redu.”

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: