(FOTO) GORAŽDE DOMAĆIN “PRVOG JESENJEG URBAN MIX SAJMA”

Goražde će  2. do 7. novembra, biće domačin “Prvog jesenjeg urban mix sajama”. Oragnizatori iz „Urban Menagementa“ uspjeli su okupiti oko trideset pet različitih izlagača iz više gradova.

„ Radi se o prvom sajmu ove vrste u Goraždu u našoj organizaciji i nadamo se da ce postati i tradicionalan s obzirom da je mix svega i svačega i svaki put nudi nešto drugačije novo. Naime svi posjetioci ce moci probati vrhunske sušene smokve iz naše lijepe Čapljine, zatim vrhunske suhomesnate proizvode iz Visokog, med i ljekobilje iz Bihaća i Cazina, prirodnu kozmetiku iz Banja Luke, slatki program iz Gračanice i Busovače, tekstil iz Bosanske Gradiške, Zenice i Sarajeva, suveniri iz Bosanske Krupe i Zenice, ikona Gorazda Forto, i da ne otkrivam dalje program je zaista vrlo raznovrstan i vjerujem da ce svako naci po nesto za sebe“, kaže Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Ukoliko ima još zainteresiranih za izlaganje oni su dobrodošli, naglašava Lončarić.

„Svi eventualni izlagači mogu nas kontaktirati se javiti na kontakt broj 061-266-803 vrlo rado izlazimo u susret koliko možemo i primamo nove kolačiće“, naglašava direktorica sajma.

Najava “1. jesenjeg Urban Mix sajma”

Organizatori vjeruju kako će izlagači biti zadovoljni kako ponudom tako i posjetom.

„Željeli bi svim stanovnicima Gorazda unijeti dasak osvježenja u ovom  čudnom vremenu  i sivilu pandemije koja nas je nažalost sve zadesila. Takođe nadamo se da ćemo dogodine svi zajedno organizirati jos veći i bolji sajam sa izlagacima i iz susjednih zemalja što zapravo i jeste cilj svakog sajma“, pojašnjava Vildana Lončarić.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Raspored „Urban Managementa“ je poprilicno gust kažu organizatori.

„Do prije početka pandemije većinu manifestacija smo imali već dogovorenu i preciziranu na samom početku godine, sada se već prilagođavamo situaciji koliko je to moguće uz postvanje svih epidemioloskih mjera i preporuka kriznog štaba, jer u svakom gradu kako obavljamo razgovore sa nadležnima tako uporedo i sa zavodima za zdravstvo te na osnovu toga planiramo sva daljnja dešavanja. Ono sto smo dogovorili su “Urban market u Kaknju”, sedmicu odmah iza sajma u Goraždu, zatim dva mini marketa u Sarajevu, “Urban sajam Travnik” je već sredinom narednog mjeseca, kao i “Market Visoko”, zatim Tešanj i Gračanica kao i “Novogodišnji zimski sajam u Zenici” uz nadu da će nam vremenski uslovi dozvoliti kao i epidemioloska situacija.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Urban Management – Urbani Menadzment je asocijacija koja egzistira već pet godina i bavi se organizacijm različitih manifestacija, seminara, radionica, promocija, razvojem ekonomskih i demokratskih odnosa, kao i promocijom zdravih životnih stilova. Do sada su organizirali preko 150 različitih događaja, od čega 93 manifestacije sajma – marketa. Urban menagement je „velika porodica“  čiji broj raste svakim danom i već dostiže cifru preko 160 koji dolaze iz svih gradova, oba entiteta i svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Izloženi proizvodi na jednom od sajmova

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: