(FOTO) GORAŽDE DOMAĆIN “PRVOG JESENJEG URBAN MIX SAJMA”

Hits: 632

Goražde će  2. do 7. novembra, biće domačin “Prvog jesenjeg urban mix sajama”. Oragnizatori iz „Urban Menagementa“ uspjeli su okupiti oko trideset pet različitih izlagača iz više gradova.

„ Radi se o prvom sajmu ove vrste u Goraždu u našoj organizaciji i nadamo se da ce postati i tradicionalan s obzirom da je mix svega i svačega i svaki put nudi nešto drugačije novo. Naime svi posjetioci ce moci probati vrhunske sušene smokve iz naše lijepe Čapljine, zatim vrhunske suhomesnate proizvode iz Visokog, med i ljekobilje iz Bihaća i Cazina, prirodnu kozmetiku iz Banja Luke, slatki program iz Gračanice i Busovače, tekstil iz Bosanske Gradiške, Zenice i Sarajeva, suveniri iz Bosanske Krupe i Zenice, ikona Gorazda Forto, i da ne otkrivam dalje program je zaista vrlo raznovrstan i vjerujem da ce svako naci po nesto za sebe“, kaže Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Ukoliko ima još zainteresiranih za izlaganje oni su dobrodošli, naglašava Lončarić.

„Svi eventualni izlagači mogu nas kontaktirati se javiti na kontakt broj 061-266-803 vrlo rado izlazimo u susret koliko možemo i primamo nove kolačiće“, naglašava direktorica sajma.

Najava “1. jesenjeg Urban Mix sajma”

Organizatori vjeruju kako će izlagači biti zadovoljni kako ponudom tako i posjetom.

„Željeli bi svim stanovnicima Gorazda unijeti dasak osvježenja u ovom  čudnom vremenu  i sivilu pandemije koja nas je nažalost sve zadesila. Takođe nadamo se da ćemo dogodine svi zajedno organizirati jos veći i bolji sajam sa izlagacima i iz susjednih zemalja što zapravo i jeste cilj svakog sajma“, pojašnjava Vildana Lončarić.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Raspored „Urban Managementa“ je poprilicno gust kažu organizatori.

„Do prije početka pandemije većinu manifestacija smo imali već dogovorenu i preciziranu na samom početku godine, sada se već prilagođavamo situaciji koliko je to moguće uz postvanje svih epidemioloskih mjera i preporuka kriznog štaba, jer u svakom gradu kako obavljamo razgovore sa nadležnima tako uporedo i sa zavodima za zdravstvo te na osnovu toga planiramo sva daljnja dešavanja. Ono sto smo dogovorili su “Urban market u Kaknju”, sedmicu odmah iza sajma u Goraždu, zatim dva mini marketa u Sarajevu, “Urban sajam Travnik” je već sredinom narednog mjeseca, kao i “Market Visoko”, zatim Tešanj i Gračanica kao i “Novogodišnji zimski sajam u Zenici” uz nadu da će nam vremenski uslovi dozvoliti kao i epidemioloska situacija.

Vildana Lončarić, direktorica Organizacionog odbora sajma i predsjednik Asocijacije UM

Urban Management – Urbani Menadzment je asocijacija koja egzistira već pet godina i bavi se organizacijm različitih manifestacija, seminara, radionica, promocija, razvojem ekonomskih i demokratskih odnosa, kao i promocijom zdravih životnih stilova. Do sada su organizirali preko 150 različitih događaja, od čega 93 manifestacije sajma – marketa. Urban menagement je „velika porodica“  čiji broj raste svakim danom i već dostiže cifru preko 160 koji dolaze iz svih gradova, oba entiteta i svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Izloženi proizvodi na jednom od sajmova

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.