(FOTO) GORAŽDE POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE, POČINJE REKONSTRUKCIJA MAGISTRALNIH CESTA

Hits: 432

Na području BPK već narednih dana počinje realizacija projekata modernizacije magistralnih cesta, što je rezultat danas potpisanog ugovora u okviru Programa modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH, između JP Ceste Federacije BiH i izvođača radova kompanije Euro-Asfalt Sarajevo. Prema riječima Deda Pjanića, izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije, potpisani ugovor vrijedan je oko četiri miliona KM i odnosi se na izgradnju kružnog toka Vitkovići i sanaciju cestovne konstrukcije na magistralnoj cesti M20 na području Goražde.


“Riječ je o rekonstrukciji ceste dužine tri kilometra, a pored toga će se u sklopu rekonstrukcije ceste izvršiti i rješavanje odvodnje i poboljšanje elemenata pješačkog saobraćaja, dakle izgradnja pješačkih staza. Posao je na javnom tenderu dobila domaća kompanija Euro-Asfalt, radovi praktično počinju na terenu za nekih sedam do deset dana u skladu sa ugovorom i trebali bi biti okončani u roku šest mjeseci, dakle u ovoj građevinskoj sezoni”, izjavio je Pjanić.

On ističe kako je riječ o jednom od većih projekata na području ovog kantona te da nakon toga slijede aktivnosti na rekonstrukciji mosta preko rijeke Drine i izgradnji zaobilaznice.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer BPK Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji su naglasili važnost realizacije Programa modernizacije cesta, odnosno infrastrukturnih projekata na području ovog kantona te dobru saradnju sa JP Ceste FBiH.

Fotografija sa potpisavanja današnjeg ugovora

“Goražde će i ove godine biti jedno veliko gradilište sa federalnom direkcijom cesta imamo projekte vrijedne 6,5 miliona KM, sada su potpisani ugovori u vrijednosti oko četiri miliona, a u narednom periodu očekuju nas još dva projekta, rekonstrukcija Mosta žrtava genocida u Srebrenici i kružni tok. Ovo će mnogo značiti za Goražde kada je riječ o infrastrukturi i životu svih građana”, izjavio je Ramović.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.