(FOTO) HUMANITARNI BAZAR ZA LIJEČENJE OSMOGODIŠNJE MIRELE BEĆIROVIĆ IZ USTIKOLINE

Hits: 66

U porodici Bećirović niko ne radi i slabijeg su materijalnog stanja te sami nisu u mogućnosti obezbjediti sredstva za nabavku aparata i Mirelino liječenje

Udruženje “Srce grada Goražda” u saradnji sa drugim humanim ljudima danas je na platou Centra za kulturu organiziralo humanitarni bazar od kojeg je prihod namijenjen za pomoć u liječenju osmogodišnje djevojčice Mirele Bećirović iz Ustikoline, koja je oboljela od plućne bolesti i trenutno se nalazi na liječenju u Beogradu.

Foto: Novina “Glas Goražda” – Udruženje “Srce grada Goražda”

U Udruženju su prezadovoljni rezultatima današnjeg bazara i odzivom građana koji su pokazali humanost.

– Bez obzira na loše vremenske prilike, prodajom rukotvorina i raznih predmeta te kolača koje su za ovu akciju ustupili humani Goraždani, prikupljeno je 2.195, 60 KM. Sigurni smo da ćemo pomoći hrabroj djevojčici da dobije ovu bitku – kazao je predsjednik Udruženja “Srce grada Goražda” Aldin Šalaka.

Nakon bezuspješnih pokušaja uspostavljanja dijagoze i liječenja u BiH, Mirela je prebačena na Institut za majku i dijete u Beogradu gdje je uspostavljena dijagnoza plućne bolesti prema kojoj će djevojčica u nastavku života morati koristiti aparat, ventilator za pluća.

– Prema predračunu taj aparat košta 18.500 KM. U porodici Bećirović niko ne radi i slabijeg su materijalnog stanja te sami nisu u mogućnosti obezbjediti sredstva za nabavku aparata i Mirelino liječenje – podsjetila je Mirelina učiteljica Melika Rašidović koja je i pokrenula akciju prikupljanja novčane pomoći kako bi se spasio dječiji život.

Foto: Novina “Glas Goražda” – Udruženje “Srce grada Goražda”

Po njenim riječima, postoje obećanja i goraždanskih firmi da će pomoći i izdvojiti sredstva za kupovinu aparata. Prikupljeni novac će biti izdvojen za plaćanje troškova Mirelinog boravka u bolnici u Beogradu i za potrebu posebne ishrane, ali i stvaranja drugih neophodnih uslova koji moraju biti prilagođeni zdravstvenom stanju djevojčice.

U akciju prikupljanja sredstava za pomoć Mireli Bećirović koja traje već izvjesno vrijeme uključili su se brojni građani BPK Goražde, BiH i dijaspore. Akcija će trajati i narednih dana, sve dok se ne prikupe sredstva potrebna za normalan život osmogodišnje djevojčice.

fena.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.