Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /var/www/wp-content/plugins/af-companion/inc/demo-importer.php on line 78
(FOTO) ISPUNJEN SAN GORAŽDANA: FADIL NOVALIĆ VOZIO AVION NA PRVOM LETU SARAJEVO-GORAŽDE – Goražde na jednom mjestu.

(FOTO) ISPUNJEN SAN GORAŽDANA: FADIL NOVALIĆ VOZIO AVION NA PRVOM LETU SARAJEVO-GORAŽDE

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kao pilot i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kao kopilot danas su svečano otvorili zračnu liniju Sarajevo – Goražde sletivši na Međunarodni aerodrom „Zupčići“ Goražde. Oni su poletili sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo simbolično tačno 5 do 12 ukazavši tim činom da je Goraždu bila prijeko potrebna zračna linija, nakon što vlasti 20 godina od rata, nisu bili sposobni cestovno povezati ova dva grada.

– Sarajevo i Goražde su danas kočano zračno povezani. Za nešto manje od 20 minuta stigli smo u Goražde. Zašto ova dva grada povezati cestom i opet da se putuje više od sat vremena, ako možemo ovamo za 20 minuta avionom doći iz jednog grada u drugi. Moram pohvaliti i pilotske vještine Fadila Novalića koji nas je besprijekorno dovezao u Goražde. Sve ovo ovjekovječili smo selfijem – ispričao je svoje prve impresije nakon slijetanja u Zupčiće Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH.

Foto: Novalić je iskoristio priliku da se slika iznad rijeke Drine

Svoje zadovoljstvo nakon što je Goražde dobilo Javno preduzeće „Međunarodni aerodrom Zupčići“ te prvog slijetanja na goraždanski aerodrom nije krio ni Premijer Federacije Fadil Novalić.

– Napravili smo uštednje jer smo odlučili da na liniji Sarajevo – Goražde ne angažiramo stjuardese. Kratak je let od svega 20 minuta da bi se u avionu služili kafa ili ručak. Čim poletite, ma za tren se sleti u Goražde. Posadu u avionu činiće samo posada u kabini, znači pilot i kopilot – rekao je Novalić.

Aviolinija Sarajevo – Goražde saobraćat će dva puta dnevnom. Iz Sarajeva u 7 ujutro dok se iz Goražda u Sarajevo vraća u 9 sati. Druga linija saobraćat će iz Sarajeva u 16 sati, a iz Goražda će se letjeti u 17. Sve autobuske linije biće ukinute nakon ovog epohalnog projekta zračnog povezivanja dva grada.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: