(FOTO) KAD BI SVI KAO EMIRA I MILENA…

Hits: 402

Milena Kujundžić je predsjednica Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Nada“ iz Rudog.

Emira Hodžić predsjednica Udruženja za podršku osobama sa mentalnim invaliditetom u Goraždu. Dvije sjajne, hrabre žene koje je spojila nevolja, bolest njihove djece .I velika, nepresušna volja, želja da pomognu svima kojima je pomoć potrebna. Imaju energiju koja je gotovo nevjerovatna i teško shvatljiva u ovom vremenu porećenog sistema vrijednosti, sporih, tromih i neefikasnih institicija koje bi trebale da brinu o osobama sa invaliditetom, u vremenu (većinom) upitnog nivoa humanosti …

Kada o tome priča, Milena sa puno ljubavi i iskrenosti govori o saradnji dva udruženja i njenom prijateljstvu sa Emirom. Gotovo, pa da zaplače. Pa se onda vrati sa rečenicama kojima odgovornima i neodgovornima poručuje da pomognu Emiri i njenom Udruženju…

-Meni je čast smo danas u Goraždu i da zajednički obilježavamo Dječiju nedjelju. Naša su djeca skupa i presretna sam kada vidim osmjehe na njihovim licima. Pokazali smo, nadam se, koliko ruđani vole Goražde. Ja volim goraždansko udruženje koje vodi Emira i hoću da kažem kako joj treba dati svu moguću podršku i pomoć. Njeno Udruženje to zaslužuje a prvenstveno Emiri treba pomoći da se u okviru Udruženja izgradi i formira Centar za cjelodnevni boravak djece ometene u psiho-fizičkom razvoju. To bi mnogo značilo za djecu, za roditelje i cijelo Udruženje – poručuje Milena.

Sa istim emocijama govori i Emira, uporna i vrijedna predsjednica goraždanskog Udruženja.

-Danas smo posjetili naše članove, uručili im prehrambene artikle. Družimo se sa članicama i članovima ruđanskog udruženja koji su naši pravi prijatelji. Mi i na ovaj način pokazujemo da mi širimo i jačamo prijateljstvo, da su naše namjere i naše aktivnosti časne i humane, ljudske – kazala je Emira i zahvalila se na pomoći u organizaciji druženja Ministarstvu za rad, socijalna pitanja, raseljena lica i izbjeglice sarajevskog kantona i resornom ministarstvu BPK Goražde čija je ministrica Sabira Bešlija sa saradnicima prisustvovala susretu dva udruženja.

Susretu koji će dugo pamtiti članice i članovi udruženja. Ribljim specijalitetom koji je ona spremala počastila ih je predsjednica ruđanske nevladine organizacije.
Jedni druge počastili su, darivali osmjesima. Osmjesima koji su nastali na temelju iskrene predanosti misiji pomaganja i jačanja prijateljstva predsjednica udruženja iz Goražda i Rudog.

Kad bi svi kao Emira i Milena…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *