FOTO/ „NISMO VIŠE MALENI, SADA SMO PORASLI…“

Hits: 1815

Bila je istinska radost vidjeti vesele i razigrane dječake i djevojčice, najmlađe maturante a buduće prvačiće kako u goraždanskoj JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“ sa osmjesima i igrom, ali i sa pomalo bojažljivosti i odgovornosti od njima nepoznatog što ih čeka od jeseni, ispraćaju svoje dane u vrtiću.

28 mališana je danas pored nestašluka i veselosti koja i priliči šestogodišnjacima takođe pokazalo svoj talenat i spremnost za učenje, priredbom koju su izveli pred punom salom vrtića, koja je bila ispunjena glasovima njihovih ponosnih roditelja i odgajateljica. Uz pratnju svojih vaspitačica sa kojima su proveli pune 4 godine mališani su pjevali , igrali i pokazali koliko je ovo lijep i koristan način da se jedno dijete pripremi za svoje prve dane u školskoj klupi.

Nakon uručivanja diploma dječacima i djevojčicama i zajedničkog fotografisanja, prisutnim roditeljima se obratila i pozdravila ih direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Elma Bučo i poželjela sve najljepše malim prvačićima koje već 20 godina ova ustanova uspješno ispraća u neki novi ali i ozbiljniji period njihovog života.

Pored čestitki na završenom predškolskom obrazovanju, mališanima iz dvadesete generacije „ đaka“ vrtića „ Sunce“ želimo da svoje najveselije ljeto provedu bezbrižno u igri i pjesmi sa svojim roditeljima kako su danas pokazali da znaju, kao i mnogo uspjeha i petica u školskim klupama u kojima će se naći od jeseni ove godine.

Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.