(FOTO) PLAFON PAO U SOBI, DJECA PUKOM SREĆOM NISU STRADALA

Hits: 80

Sa zgrade na broju 24 u mjesnoj zajednici Goražde padaju komadi krova, a na broju 23 s uništenog krova kišnica lije u sobe pored električnih instalacija

Mjesna zajednica Goražde 2 još jedanput je upozorila nadležne u Gradskoj upravi i drugim institucijama na probleme prokišnjavanja potkrovnih stanova u ulici Maršala Tita.  

Na inicijativu stanara, a zbog dotrajalih krovnih konstrukcija, uz apel da se nešto poduzme, proslijeđeno je i upozorenje da problem traje godinama i da bi njegovim zanemarivanjem mogli biti ugroženi i ljudski životi.

– Ovih dana dobio sam mnogo poruka mojih komšija koji traže da ponovno Savjet MZ II pokuša urgirati, zamoliti nadležne gradske službe i sve ostale da pod hitno nešto učine, da nađu rješenje za problem potkrovnih stanova, jer u nekim stanovima u ovoj ulici uvjeti nisu ni blizu normalnog življenja – kazao nam je predsjednik MZ Goražde 2 Alen Selimović.

Dodaje da to pokazuju i fotografije koje smo poslali zajedno sa zahtjevom nadležnim službama.

– Prije nekoliko dana mogla se desiti tragedija, da nastradaju djeca u stanu u kojem je plafon pao u dječijoj sobi. Sa zgrade na broju 24 padaju komadi krova, a na broju 23 s uništenog krova kišnica lije u sobe pored električnih instalacija. Golubovi su postali dio kućne atmosfere – kaže Selimović.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.