VIDEO + FOTO/ PREDSTAVA „ DOK NAS SMRT NE RASTAVI“ NAPRAVILA PROBLEM – NIJE BILO DOVOLJNO MJESTA ZA SVE GLEDAOCE

Hits: 3740

Već prva slika je bila i zanimljiva i sasvim nova za, budimo skromni, proteklih petnaestak godina. Plato Centra za kulturu Goražde ispunili su znatiželjnici, među kojima su, vjerujemo, bili i poznavaoci i ljubitelji pozorišta.

Mahom ili u velikoj većini, djevojke i mladići.

Drugari, prijatelji i poznanici članica i članova goraždanskog Teatra mladih. I naravno, oni malo ili više stariji posjetioci iz reda rodbine. Navijači.

(Video: Dok nas smrt ne rastavi”)

Druga slika ili scena – kupuju se karte a gužva! Tristotinjak ulaznica ode začas. Ostali su, da gledaju mlade goraždanske amatere glumice i glumce, ušli „ ‘nako“.

Napunila se velika sala, lože, balkon. Pa se unosile tzv. pomoćne stolice.


Scena sa premijere “Dok nas smrt ne rastavi”

Onda se desila predstava, djelo Nine Horvat kojeg su modifikovali i u svom stilu obradili članovi Teatra mladih Goražde. Zanimljiva priča pod naslovom „ Dok nas smrt ne rastavi“ o ljubavi, ljubavnim uglovima i trouglima, svađama koje se završavaju tragično na ovaj ili onaj način. I o „”životu“ s druge strane života u kome se u terapijskoj zajednici priča o svemu tome.

Publika je uživala – Dok nas smrt ne rastavi

Sve ispričano jezikom običnim. Što je počesto izazivao smijeh u publici. I aplauze na kraju jednosatne predstave o kojoj bi vjerovatno za pozorište pozvani stručnjaci mogli više komentarisati…
Mi ćemo u ovom predstavljanju svega što su uradili djevojke i mladići iz Teatra mladih napisati još : uložili su mnogo truda i volje. Doveli više od 500 poštovaoca njihovog rada u veliku salu Centra za kulturu u Goraždu. Koji su iz te sale izišli, većinom, zadovoljni i nasmijani.

Dosta!

Izvor – Novina “Glas Goražda”, RTV BPK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.