(FOTO) PREMIJERKA BPK GORAŽDE O RADELJAŠU: MISLIM DA SE TO IME NEĆE NAĆI NA VLADI!

Hits: 251

Pravu buru reakcija izazvala je vijest o eventualnom imenovanju Eseda Radeljaša na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde. Radeljaš je na ovu funkciju trebao doći kao kandidat Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) u Goraždu kojoj je u raspodjeli pozicija koalicionih partnera pripalo mjesto ministra privrede, ali i direktora Direkcije cesta BPK Goražde.

Aida Obuća, premijerka BPK Goražde isključuje svaku mogućnost da se to desi.

“Vlada niti je imala na dnevnom redu pitanje imenovanja direktora Direkcije za ceste niti se razgovaralo o Esedu Radeljašu kao potencijalnom kandidatu za direktora. Ja sam kontaktirala i resornog ministra za privredu Mensada Arnauta jer je Direkcija za ceste u nadležnosti ministarstva privrede i ministar mi je potvrdio da on nema nikakvih ni zvaničnih dopisa niti saznanja da se radi o prijedlogu Eseda Radeljaša za direktora Direkcije za ceste. Stav ove vlade, ali i Ministarstva je da u slučaju imenovanja direktora Direkcije cesta, to bude osoba koja je kompetentna i da u potpunosti ispunjava sve uslove u skladu sa zakonom. Ja lično mislim da su to samo špekulacije i da se to ime neće naći na vladi”, izjavila je Obuća.I dok Obuća isključuje svaku mogućnost o imenovanju Radeljaša na poziciju direktora Direkcije cesta, da nisu u pitanju špekulacije pokazuje odluka Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) u Goraždu od 25. septembra ove godine u kojoj decidno stoji da je kandidat za vršioca dužnosti direktora Direkcije za ceste Esed Radeljaš, što je potvrda pisanja od prije nekoliko dana.

U međuvremenu se oglasila i centrala A SDA iz koje su pojasnili da svako imenovanje na javne funkcije kandidata iz ove stranke mora dobiti saglasnost Kadrovske komisije koju imenuje Predsjedništvo A-SDA te da najavljeno imenovanje Radeljaša na poziciju direktora Direkcije cesta BPK Goražde ova komisija nije razmatrala i da odbacuju svaku mogućnost najavljenog imenovanja kao kadrovsko rješenje A-SDA.

To ipak ne mijenja činjenicu da je upravo Radeljaš bio izbor stranke u Goraždu ili bar jednog njenog dijela. Da li će ostati pri svom stavu ili ne, od predsjednika Kantonalnog odbora A SDA Goražde Muse Adžema danas smo dobili kratak odgovor da će se o tome oglasiti ovih dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.