FOTO/ PRIJEM ZA ALDINA MIĆIVODU

Hits: 1214

Povodom uspjeha koji je ostvario na  44. europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) koje se održalo u Sofiji (Bugarska), načelnik Općine Goražde  Muhamed Ramović sa saradnicima, danas je u Maloj sali Općine organizovao prijem za Aldina Mićivodu i njegovog trenera Ramiza Mićivodu.

Na Prvenstvu na kojem je učestvovao veliki broj mladih karataša i karatašice među osvajačima medalja bio je i goraždanski karatista i bh reprezentativac Aldin Mićivoda, član KK Goražde, koji je osvojio srebrenu medalju u kategoriji do 70 kilograma, nakon što je u finalnoj borbi poražen od predstavnika Turske Gomuša Duhana.

Na putu do finala Aldin je savladao Šona Krina iz Irske, Abdeselema Rajbaka iz Francuske, Kaptebo Botonda iz Mađarske i Betina Malićija sa Kosova.

Aldin Mićivoda je višestruki prvak BiH, treći na Balkanu u kategoriji dječaka, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim turnirima. Član je kadetske selekcije naše zemlje. Ima samo 15 godina, 12. maja će proslaviti svoj šesnaesti rođendan.

gorazdeporta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *