FOTO/ PRIPREME ZA ODIGRAVANJE KVALIFIKACIONE UTAKMICE PROTIV FINSKE U GORAŽDU U ZAVRŠNOJ FAZI

Hits: 1196

Nakon što je potpisan partnerski sporazum u vezi organizacije kvalifikacione utakmice protiv Finske u Goraždu za odlazak Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Hrvatskoj 2018. godine, danas je u prostorijama MRK Goražde održan jedan u nizu od sastanak Organizacionog odbora za organizaciju pomenute utakmice koja se organizuje kao poklon klubu, gradu i navijačima, a povodom obilježavanja jubileja 60 godina RK Goražde.

Na dnevnom redu našlo se nekoliko tačaka, između ostalog, u sklopu prve tačke predsjednici pododbora informisali su Organizacioni odobor o provedenim aktivnostima i zaduženjima koja su imali. Potom su članovi Organizacionog odbora razmatrali šta je još potrebno uraditi kako bi utakmica protekla u najboljem redu. Ono što je bitno naglasiti, a potvrđeno je na današnjem sastanku, da će u prodaju biti pušteno oko 1 200 karti po cjeni od 10,00 KM, a termin i mjesto prodaje biće naknadno određen o čemu će ljubitelji rukometa u našem gradu biti blagovremeno obavješteni, te da će utakmica biti u direktnom prijenosu FACE TV.

Obzirom da su radovi na uređenju Gradske dvorane ”Mirsad Hurić” u toku nakon sastanka članovi Organizacionog odbora su posjetili iste, gdje su predstavnici Gradske dvorane potvrdili da će se do utakmice završiti svi radovi tako da će Dvorana biti spremna za odigravanje pomenute utakmice.

Kako se više puta naš grad pokazao kao odličan domaćin našem državnom timu, nema sumnje da će rukometaši naše državne selekcije imati veliku i gromoglasnu podršku i protiv Finaca. Goraždanska publika sigurno će biti vjetar u leđa našim rukometašima na putu ka vrijednoj pobjedi, koja bi nam odškrinula vrata Eura.

BiH je do sada u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrala protiv Španije u gostima (21:30) i Austrije kod kuće (22:23). Pored utakmice s Fincima ostale su nam još domaća utakmica protiv Španije (14./15. juna) i posljednja kvalifikaciona protiv Austrije (17./18. juna) u gostima.

Na tabeli Grupe 3 kvalifikacija za Euro nakon dva kola, Španija ima 4 boda, Austrija i Finska po 2, dok je BiH bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije direktno će se plasirati na Evropsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *