(FOTO) PROLJEĆE U SUNČANOJ ŠKOLI

Hits: 165

Dok se ulicama Goražda, uprkos kalendaru koji je zvanično donio proljeće, još igrala zima, u velikoj Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ toplina, radost, osmjesi.

I koncert koji raduje sve one koji vole muziku, vole ovu školu i njene đake što ukrašavaju Grad i donose mu, gdje god da odu na takmičenja, brojne nagrade.
Koncert, tradicionalni i tradicionalnog naziva „ U susret proljeću“.

Koncertna sala škole premala za brojnu publiku, a đaci i nastavnici raspoloženi da joj daruju nezaboravno veče. I to su i učinili.

Hor i orkestar škole, đaci – Afan Vehabović, Melika Peštek, Ajdin Ćurovac, Harun Šabanija. Nedim Peštek, Adna Mašić, Ervin Ahmetašević, Sara Bajraktarević, Sarah Omeragić, Amila Obuća, Ajnur Popović, Ajlin Žepčan, Taida Dučić, Lejla Omerbegović, Sani Bašić.

Sretni su bili đaci koji su se predstavili publici ali sigurno i nastavnici Medina Turković, Belkisa Vehabović, Emina Tirić, Bakir Vehabović, Nikola Malešević, Irhad Kuduz, Ajla Balić, Samra Svraka, Muhidin Obuća, direktorica Selma Verem.

Na kraju koncerta nastupio je školski orkestar, i ovaj put smo svjedočili, u isto vrijeme ozbiljnom i „slatkom“ problemu. Članovi i članice orkestra jedva su se smjestili na pozornicu koncertne sale. Zato se i uz ovaj lijepi događaj vraća priča o potrebi podizanja sprata u ovoj školi u koji bi se smjestili velika sala i nekoliko učionica.

Bio je koncert. I o njemu će se sigurno pričati.
U goraždansku muzičku školu, u sunčanu školu, đaka i nastavnika što se tiče, uz koncert stiglo je i proljeće.

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *