(FOTO) PROUČENA HAFISKA DOVA NISVET-ef. OMERDIĆU, SVRŠENIKU GAZI HUSREV-BEGOVE MEDRESE

Hits: 77

U nedjelju, 2. decembra 2018. godine, nakon podne-namaza, u Kajseriji džamiji u Goraždu, proučena je hafiska dova novom hafizu Nisvet-ef. Omerdiću, svršeniku Gazi Husrev-begove medrese.

Na hafiskoj dovi prisutnima su se, u svojstvu domaćina, obratili Remzija-ef. Pitić, goraždanski muftija i Rasim-ef. Džafić, glavni imam MIZ Goražde, te izaslanik reisu-l-uleme mr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, koji je ujedno i uručio hafisku diplomu novom hafizu i  promovisao ga u časno zvanje hafiza Kur’ana.

Program je moderirao Edin-ef. Spahić, a hafisku dovu proučio je hfz. Ahmedin-ef. Bećirspahić. Ispred Gazi Husrev-begove medrese hediju novom hafizu uručio je hfz. Mensud-ef. Đulović, profesor kiraeta.

Hafiz Nisvet-ef. Omerdić rođen je, 13. maja 1979. godine, u Nemili kod Zenice, gdje je završio i osnovnu školu. Školske 2001/2002. godine završio je Gazi Husrev-begovu medresu a kasnije i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Hifz je učio od 2014. do 2018. godine pred muhaffizom hfz. Ahmedin-ef. Bećirspahićem a pred Hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni u Hercegovini, u sastavu – dr. hfz. Đevad-ef. Hrvačić i dr. hfz. Muhamed-ef. Čajlaković, uspješno je proučio napamet cijeli Kur’an-i kerim, u periodu od 29. oktobra do 12. novembra 2018. godine.

Osamnaest godina radi kao imam, hatib i muallim u džematu Vitkovići, MIZ Goražde. Oženjen je Melisa-hanumom, i otac je troje djece: Halime, Muamera i Amine, koja je učenica drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.