(FOTO) SDP: SOCIJALNO UGROŽENIM GRAĐANIMA PODJELJENI PAKETI SA LOGOM SDA

Hits: 1194

“Naime, nedavno je OO SDA Novo Sarajevo podijelila više od stotinu paketa socijalno ugroženim građanima. U tome ne bi bilo ništa sporno da se na kutijama paketa ne nalazi logo Općine Novo Sarajevo. Ne ulazeći u to ko je platio navedene pakete, mada bi i to bilo zanimljivo čuti, načelnik Nedžad Koldžo je još jednom iskoristio svoju poziciju, kako bi promovirao SDA”, piše u saopćenju.

Iz SDP-a navode da su ovakve stvari nedopustive, ali znajući da Nedžad Koldžo godinama unazad na osnovu milostinje penzionerima i socijalno ugroženim građanima skuplja glasove za SDA, situacije poput ovakvih nisu iznenađujuće.

“Umjesto da se bavi stvarnim i nagomilanim problemima građana Općine Novo Sarajevo, Koldžo i njegova SDA i dalje koriste novac građana za stranačke svrhe, kako bi na taj način sakrili svoj nerad”, navode iz SDP-a.

Vijećnici SDP BiH će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo zatražiti informaciju na osnovu čega se općinski paketi dijele ispred SDA i ko je finansirao ovu akciju.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.