FOTO/ SKROMNA SVEČANOST U POVODU DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DANA „ ZLATNIH LJILJANA“ I DANA LOGORAŠA

Hits: 1175

Tek pedesetak prisutnih na obilježavanju 9. maja – Dana pobjede na fašizmom u II svjetskom ratu, Dana „ Zlatnih ljiljana“ i Dana logoraša, preskromno je za tako značajan povod.

Uz malobrojne predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti BPK i Općine Goražde, još malobrojnije građane i nekolicinu predstavnika boračkih organizacija, na platou uz centralno spomen obilježje “Goražde, grad heroj – svojim braniocima“ bili su i članice i članovi Udruženja antifašista Goražde. Radost su donijeli đaci goraždanske OŠ „ Husein ef. Đozo“ izvedbom nekoliko pjesama i mališani iz vrtića „ Sunce“ i „SOS“.

O značaju 9.maja – te o važnosti stalne bitke protiv novih oblika fašizma govorila je Aldijana Spahić, mlada članica goraždanskog Udruženja antifašista, a ovom prilikom na potrebu da se ovom datumu da veći značaj podsjetio je kantonalni premijer Emir Oković.

Zvanične delegacije, osim uz centralno spomen obilježje braniocima Goražda, cvijeće su položile i na šehidskom mezarju i partizanskom spomen obilježju u Kolijevkama.

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: