(FOTO) SPORTISTIMA U ROGATICI 126.000 MARAKA

Hits: 129

Za finansiranje sporta u Rogatici koga trenutno sa─Źinjava 10 klubova i 2 dru┼ítva, u ovogodi┼ínjem bud┼żetu op┼ítine planirano je da se izdvoji 126.000 maraka.

O raspodjeli ovih sredstava zajedni─Źki su odlu─Źivali posebno formirana Komisija i na─Źelnik op┼ítine Milorad Jagodi─ç.

Prema toj raspodjeli, rekla je stru─Źni savjetnik za bud┼żetske korisnike i lokalni razvoj, najvi┼íe sredstava u iznosu od 46.964 maraka, dobio je Fudbalski klub Mladost koji se takmi─Źi u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok. Prvi do fudbalera su ko┼íarka┼íi, ─Źlanovi Prve lige Republike Srpske sa 28.000, a onda slijede ┼Żenski odbojka┼íki klub sa 9.654 marke, ┼Żenski rukometni klub sa 9.079, Srpski atletski klub sa 8.510 i ┼żenski fudbalski klub 6.000 maraka.

Ova grupa sportskih kolektiva, naglasila je Nikoli─çeva, dobila je isti iznos sredstava koliko su imali na raspolaganju i tek minule godine. Ali, zato ┼áahovski klub ÔÇ×GorskiÔÇť dobio je 300 maraka vi┼íe nego lani, odnosno 5.600 umjesto pro┼ílogodi┼ínjih 5.300 maraka. Vi┼íe nego lani dobio je i Strelja─Źki, Stonoteniserski i Karate klub, a potpuno novi korisnik ovih sredstava postalo je Planinarsko dru┼ítvo ÔÇ×Sjeme─çÔÇť kome je dodijeljeno 1.075 maraka, dok su ribolovci okupljeni u udru┼żenju ÔÇ×BeregÔÇť uz 1.500 maraka za redovnu aktivnost dobili i 14.000 maraka na ime pla─çanja dva ribo-─Źuvara.

 

Po┼íto su sredstva namijenjena za sport tek ne┼íto vi┼íe od 60 posto od plana njihovih korisnika, na─Źelnik op┼ítine Milorad Jagodi─ç uprili─Źio je ovih dana razgovor sa najodgovornijim u sportskim kolektivima o tome kako ih najracionalnije koristiti.

Cilj je, re─Źeno je tom prilikom, da se stvori finansijska disciplina i da ni jedna marka ne ode tamo gdje sport i sportisti nemaju korist. Opredjeljenje je da se u sport od struke do ─Źlanstva uklju─Źuju isklju─Źivo oni koji su ro─Ĺeni i ┼żive na podru─Źju op┼ítine bez obzira na domet na takmi─Źarskom nivou.

O tome ─çe, uz punu odgovornost, voditi ra─Źuna Centar za kulturu i sport.

Ina─Źe, odobrena sredstva ─çe se tro┼íiti na pla─çanje najnu┼żnijih tro┼íkova oko takmi─Źenja ÔÇô osiguranje sportista, prevoz na takmi─Źenja registrovanim auto-prevoznicima, tro┼íkovi utakmica, a da rukovo─Ĺenje klubovima bude na amaterskoj osnovi. U rad klubova treba uklju─Źiti i roditelje djece, a poku┼ía─çe se da se dio sredstava obezbije─Ĺuje iz sponzorstva od privrede do roditelja i drugih ljubitelja pojedinih vrsta sportova.

058.ba / gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.