(FOTO) TITULA POBJEDNIKA ZA EKIPU „ SLOGE“ – (GORNJI FAKUF – USKOPLJE)

Hits: 56

Rukometni klub „ Goražde“ uspješno je organizovao tradicionalni internacionalni turnir posvećen legendi goraždanskog i bosanskohercegovačkog rukometa Mirsadu Huriću. Riječ je o sportskoj manifestaciji koja već 18 godina okuplja ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ovaj put, u znak sjećanja na rukometaša koji je dao ogroman doprinos slavi goraždanskog rukometa i ugradio život u odbranu Goražda, u sportskoj dvorani koja nosi njegovo ime nadmetali su se timovi RK „ Priboj“ ( Srbija), „ Slavija“ – Istočno Sarajevo, „ Sloga „ – Gornji Vakuf i ekipa domaćina turnira.

Ljubitelji rukometa, iako je turnir održan izvan takmičarske sezone, vidjeli su zanimljive utakmice i brojne sjajne poteze igrača.
Nakon što su u susretu za treće mjesto rukometaši Priboja bili uspješniji od kolega iz ekipe Slavije, u finalnoj utakmici susreli su timovi Sloge i Goražda. Posve zasluženo, pobjeda je pripala prvotimcima Sloge koji su vodili gotovo cijelu utakmicu i na kraju je završili rezultatom 29:28, osvojivši na taj način titulu pobjednika turnira.

Igrač koji najviše igrom podsjeća na Mirsada Hurića je Goran Biljaka iz ekipe Sloge.

Pobjedničkoj, drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi uručeni su pehari, a organizator turnira nagradio je i pojedince, najbolje rukometaše na turniru.
Najbooji strijelac je Admir Purić iz ekipe Sloge. Priznanje za najboljeg golmana pripalo je Milenku Jeliću iz goraždanskog tima što pokazuje da će on biti značajno pojačanje za Goražde.

Envera Hurić, supruga Mirsada Hurića, posebno je priznanje uručila Goranu Biljaki iz ekipe Sloge kao igraču koji je na turniru svojom igrom a posebno borbenošću najviše podsjećao na legendarnog goraždanskog rukometaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.