(FOTO) UZ IGRU I PJESMU MALIŠANA OBILJEŽENA 43. GODIŠNJICA OBDANIŠTA ”SUNCE”

Hits: 63

Sunce, sunce,
Hodi malo!
Uđi u moje ogledalo!

Gle, uhvatismo
Sunce malo!

Ovako su maštali i govorili i pjevali djevojčice i dječaci, prekrasni goraždanski leptiri sreće..I uhvatili su njihovim dobrim rukama Sunce.
A onda su to Sunce smjestili u njihov vrtić koji se baš tako zove. Imenom koje mu baš odgovara.

Taj vrtić koji na najljepši način grije Goražde i sve nas, u okviru Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, korak po korak, godinu po godinu, stigao je do svog četrdeset trećeg rođendana! Toliko godina a sve mlađi.Ne može to svako…

Ali može vrtić “Sunce” koji je na svoj rođendan pozvao brojne svoje sugrađane i sugrađanke, predstavnike gradskih i kantonalnih vlasti, pa prijatelje iz osnovnih i srednjih škola. A rođendan ovog vrtića i ovaj je put bio prava fešta, pravo slavlje u koje su se slile pjesme, igre, igrokazi, recitali…U koje su se slili beskrajno iskreni, veliki, najljepši osmjesi djevojčica i dječaka iz svih vrtićkih grupa.
Uz veliku pomoć uposlenih u vrtiću, dobrih i uvjek nasmijanih teta i naravno uz pomoć roditelja mališani su u veliku salu Centra za kulturu Goražde donijeli pravo bogatstvo kreativnosti, talenata, iskrenosti, mašte i – sve to podarili zahvalnoj publici.

Sa pažnjom i poštovanjem saslušali su čestitke koje su vrtiću za rođendan uputili goraždanski gradonačelnik dr.sci Muhamed Ramović i Amira Borovac, stručna saradnica u kantonalnom Ministarstvu obrazovanja. Sa osmjesima pozdravili Elmu Bučo, direktoricu JU za predškolski odgoj i obrazovanje koja je u njenom obraćanju kratko podsjetila na protekle godine razvoja i rasta ustanove i vrtića, zahvalivši se pri tome svima koji su u te godine ugradili i svoj doprinos.

A nakon obraćanja i čestitki krenuo je veseli vatromet igre i pjesme, u kome smo vidjeli kako se najbolje na svijetu govore pjesme, voli Domovina, plešu generacijski plesovi, kako su sjajne voditeljice Merjem Obuća i Ajša Kapo, kako su u svijet poruku “ Neka dobrota vlada” poslali Afan Vehabović, Sara Bašić i Hena Herić, pobjednici prošlogodišnjeg Internacionalnog dječijeg festivala u Goraždu koji ima naziv “Šta se pjesmom sanja”.
A goraždanska djeca sanjaju ljubavi i dobrotu. I nose ih sa sobom i daruju svima.

Daruju iskreno i veliko dječije SUNCE.

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.