(FOTO) VLASTI RS-a OKITILE BANJA LUKU: POLICIJA I ZASTAVE ENTITETA NA SVAKOM KORAKU

Hits: 204

Jake policijske snage osiguravaju glavne banjalu─Źke ulice uo─Źi dana┼ínjeg obilje┼żavanja neustavnog Dana RS-a u ovom entitetu.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, na ulicama jutros ima veoma malo ljudi, a ve─çina entitetskih funkcionera trenutno prisustvuje liturgiji u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci.

Iz Ministarstva unutra┼ínjih poslova RS-a re─Źeno je da ─çe proslavu neustavnog Dana RS-a osiguravati blizu 500 policajaca te da se na sve─Źanom defileu na Trgu Krajine o─Źekuje dolazak dvije hiljade ljudi.

Policijske patrole MUP-a RS raspore─Ĺene su na svakih 200 metara od ulaza u Banja Luku, a najvi┼íe ih je raspore─Ĺeno oko sportske dvorane Borik i Trga Krajine gdje ─çe biti odr┼żane centralne sve─Źanosti.

Na ulicama Banje Luke istaknute su zastave manjeg bh. entiteta, a na ulazu u RS postavljeni su i plakati s porukama “Sretan nam ro─Ĺendan Republika Srpska” i “Svojim korakom”.Aktivnosti obilje┼żavanja 9. januara po─Źele su ve─ç jutros, a predsjednik entiteta Milorad Dodik potrudio se da otvori i trg u Lakta┼íima koji je nazvan “9. januar”.

Na ulicama Banje Luke primjetne su i zastave kojima se veli─Źa lik osu─Ĺenog ratnog zlo─Źinca Ratka Mladi─ça i to kao sastavni dio dekoracije obilje┼żavanja 9. januara.

U Banja Luku jutros je stigao biv┼íi predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikoli─ç. Nijednom ceremonijalnom dijelu obilje┼żavanja ne─çe prisustvovati aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vu─Źi─ç, kao ni premijerka susjedne zemlje Ana Brnabi─ç.

Vlasti iz RS-a pohvalile su se kako ─çe obilje┼żavanju neustavnog Dana RS-a prisustvovati predsjednik Ju┼żne Osetije Anatolij Bibilov.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.