(FOTO+VIDEO) BLOK GRAĐANSKIH STRANAKA IMA 13, A NADA SE STABILNOJ VEĆINI OD 15 POSLANIKA

Hits: 227

To su poslanici Nezavisne bh. liste, SDP-a, DF-a, Naše stranke, SBB-a, A-SDA, Goraždanske priče i Nezavisnog bloka

Tokom nastavka konstituirajuće sjednice poslanici u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imenovali su članove Privremene komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja i Komisije za izbor i imenovanja.

VIDEO: Stranke okupljene oko građanskog bloka imaju tjesnu većinu od 13 poslanika

Prethodno je saziv Skupštine kompletiran, nakon što je tekst svečane izjave potpisala poslanica NBL-a Emina Mujagić, koja mandat preuzima umjesto Muhameda Ramovića.

Press konferencija poslanika skupštinske većine

On je, naime, odustao od pozicije u Skupštini BPK i ostao na dužnosti gradonačelnika Goražda. Sjednica je prekinuta, a do idućeg nastavka trebaju se konstituirati klubovi naroda u Skupštini BPK.

Nakon novog prekida konstiturajuće sjednice Skupštine, poslanici nove parlamentarne većine iz tzv. građanskog bloka održali su konferenciju za novinare i iz skupštinskih klupa poručili da imaju većinu od 13, od ukupno 25 poslanika. To su poslanici Nezavisne bh. liste, SDP-a, DF-a, Naše stranke, SBB-a, A-SDA, Goraždanske priče i Nezavisnog bloka.

Emir Frašto, poslanik SDP-a u Skupštini BPK Goražde

– Jeste to sve “povuci–potegni”. Mislim da cijenite i sami da je teško održati ovu većinu. Krenuli smo sa 16, sad smo na 13, a nadamo se da ćemo imati 15 poslanika i biti stabilna većina, koja će omogućiti gradu i građanima napredak u narednom periodu. Ne vodi nas pojedinačni interes, svaki korak dogovaramo i potpisujemo i to je vrlo važno – kazao je Emir Frašto, poslanik SDP-a i nezvanični kandidat za premijera BPK.

Prema riječima Edite Velić iz DF-a, nakon formiranja Vlade Kantona Sarajevo vrlo brzo će stvari definitivno biti jasne i u BPK Goražde.

Edita Velić, poslanica DF-a u Skupštini BPK Goražde

– Nastavljamo pregovore i očekujemo da ćemo u ovom bloku imati još poslanika. Postoje poslanici koji i sada samoinicijativno daju podršku i to će se definisati u daljnjim pregovorima. Većina je danas pokazala da može raditi, a sve ovo traje zbog toga što temeljno razrađujemo naše principe i projekte koje želimo realizirati. Mi smo detaljno razradili sporazum koji se i dalje dorađuje i bit će potpisan, a ponudit će konkretna rješenja za probleme – zaključila je Velić.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *