(FOTO+VIDEO) JUSKO U GORAŽDU: TURCI ŽELE DA IZGRADNJA BRZE CESTE SARAJEVO-BEOGRAD IDE BRŽOM DINAMIKOM

Hits: 1649

Jusko je s delegacijom turskih autocesta i drugih institucija uključenih u projekt planiranja trase autoputa Sarajevo-Beograd najprije posjetio Višegrad gdje je razgovarao s načelnikom ove općine Mladenom Đurovićem te s delegacijom obišao i granični prijelaz Vardište.

“Početak realizacije ovog projekta zavisit će od prikupljenih informacija, kao i vremena potrebnog da delegacija Turske sve te informacije objedini u jedan dokument i napravi studiju izvodljivosti. Ne vjerujem da će to trajati dugo jer, prema ovome što sam vidio u proteklim danima, stav turske delegacije je da ovaj projekt ne treba razvodnjavati i da treba ići što bržom dinamikom”, istakao je Jusko.

Istakao je da izlazak na teren delegacije Turske i njihova želja da snime sve dionice pokazuje da su oni ozbiljno pristupili ovom projektu.

“Jednu od ključnih uloga u ovom projektu imat će lokalna zajednica jer ljudi iz lokalne zajednice najbolje poznaju ovaj teren. Informacije koje dobijemo od njih su informacije koje u ovom momentu delegaciji Turske najviše trebaju”, rekao je Jusko novinarima u Višegradu nakon sastanka s rukovodstvom te općine.

Državnog ministra i visoku delegaciju iz Turske u Goraždu su dočekali premijer BPK Goražde Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji će prezentirati argumente zbog kojih grad na Drini ne bi smio biti izostavljen iz projekta cestovnog povezivanja BiH i Srbije.

Turska delegacija boravi u posjeti BiH kako bi prikupili podatake za izradu studije izvodljivosti, kao i modela finansiranja izgradnje autoputa koji bi Sarajevo i Beograd povezao preko Tuzle i Bijeljine, ali i Višegrada i Goražda.

Nakon Goražda uslijedit će posjete općinama Rogatica i Sokolac.

One thought on “(FOTO+VIDEO) JUSKO U GORAŽDU: TURCI ŽELE DA IZGRADNJA BRZE CESTE SARAJEVO-BEOGRAD IDE BRŽOM DINAMIKOM

  • February 8, 2018 at 10:05 pm
    Permalink

    Jusko baca prasinu u oci a radi kako centrala naredi,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.