(FOTO+VIDEO) REKONSTRUKCIJOM PUTNOG PRAVCA PREMA NASELJU VRAN POTOK RIJEŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM GRAĐANA OVOG NASELJA

Hits: 41

Realizacijom projekta rekonstrukciji putnog pravca Biserna – Vran potok riješen je dugogodišnji problem sa neadekvatnom putnom komunikacijom za mještane naselja Vran potok.

Naime, Grad Goražde već dugi niz godina je aplicirao prema višim nivoima vlasti sa projektom rekonstrucije pomenutog putnog pravca, a nakon što je odobren projekat i potpisan ugovor, te završeni radovi danas je i svečano pušten u funkciju  rekonstruisani putni pravac Biserna – Vran potok.

Program svečanosti otvaranja pomenutog putnog pravca održan je na lokaciji naselja Vran potok u sklopu kojeg je presjecanjem vrpce i dodjelom zahvalnica za neizmjeran doprinos u razvoju Grada Goražda i podrške razvoju privrede i infrastrukture ozvaničen završetak radova na ovom projektu, a otvaranju su prisustvovale brojne zvanice i delegacije među kojima i delegacija OFID-a na čelu sa direktorom Suleiman Jasir Al-Herbishom.

Video: Završena rekonstrukcija putnog pravca prema Vran potoku

Ukupna vrijednost projekta je 399.834,38 KM, od čega je Grad Goražde finansirao projakat sa 224.834,38 KM, dok je Ured za koordinaciju projekta – PCU (IFAD) učestvovao  sa 175.000,00 KM. Izvođač radova bila je firma „Okac“ d.o.o.

Da je rekonstrukcija putnog pravca Biserna – Vran potok važna za život građana ovog područja naglasio je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović – ”Dugi niz godina apliciramo prema višim nivoima vlasti sa projektom rekonstrucije ovog putnog pravca i evo napokon želja svih nas se ostvarila. Dobili smo najsavremeniji put i ovom prilikom se zahvaljujem IFAD-u koji je projekat sufinasirao sa 175.000,00 KM. Mi sa IFAD-om implamantiramo još nekoliko projekata, a to su sekundarna vodovodna mreža za poljoprivredne proizvođače Kodžaga polja, Ahmovića i Hubjera, a ovih dana počinjemo sa asfaltiranjem putnog pravca Brzača – Hrančići.

Ovom prilikom želim da čestitam i vama dragi sugrađani stanovnici naselja Vran potok i jako mi je drago što će ovaj put olakšati vaš život i bavljenje poljoprivredom na ovom području.”

Foto: Muhamed Ramović – Vran potok poznat kao mjesto vrijednih poljoprivrednih proizvođača

O važnosti projekta govorio je i premijer BPK Emir Oković – ”Zadovoljstvo mi je da vas sve srdačno poselamim i pozdravim. Ono što zaista treba da znamo jeste da su projekti ruralnog razvoja u određenom periodu bili u zastoju, da je posljednjih godina putem IFAD-a ta priča ponovo pokrenuta, podržani sredstvima OFID-a, te je u toku implementacija oko sedam projekat na području BPK-a vrijednosti oko 2 miliona KM. Mogu reći da su ovo trenutci kada čovjek shvati da se ipak isplati baviti politikom jer evo vidimo da se može uraditi dobar posao.”

Direktor Ureda za koordinaciju projekta – PCU (IFAD) Halil Omanović uputio je riječi zahvalnosti predstavnicima OFID-a na učešću u projektu, te dodao – ”Želja mi je da ovaj put svima vama produži život, da vam omogući lakše uslove života kako bi što bolje i lakše ovaj ostatak vaših života proveli u hairu i sreći radeći na vašim imanjima ne napuštajući vaša imanja, jer zadnjih godina je trend da omladina ide iz države jer ne stvaramo dobre uslove. U ime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva želi bih ovom prilikom da zahvalim delegaciji OFID-a i na njihovom učešću u ovim projektima i dolasku da vidi šta mi to radimo kako bi i dalje ulagali u ovakve i slične projekte.”

U ime delegacije OFID-a prisutnima se obratio direktor Suleiman Jasir Al-Herbishom koji je ovom prilikom naglasio da su sretni da će ovaj projekat doprinjeti lakšem životu građana ovog dijela prelijepog Goražda, te da će se nastaviti sa realizacijom i ostalih projekat koji se implementiraju putem IFAD-a.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *