GRADONAČELNIK GORAŽDA MUHAMED RAMOVIĆ PRISTUPA NOVOJ STRANCI

Hits: 3266

Uskoro će se na bh. političkoj sceni naći još jedna u nizu stranki čiji je osnovac Ibrahim Hadžibajrić načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

Ništa nije sporno oko nove stranke, no mogla bi unijeti netrepeljivost u već postojeće u državi, jer novu stranku na bh. političkoj sceni činit će nezavisni načelnici i gradonačelnici koji su isprobali dosadašnji stranački sistem.

Osim nezavisnih načelnika i gradonačelnika novu bh. političku stranku činit će i Svetlana Cenić oštar kritičar Dodikove politike. No pored navednih dio ove političke strukture u BiH činit će i do sad nezavisni gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji je svoj prvi mandat osvojio pod zastavom stranke za BiH, zatim SBB-a odakle je zbog Radončičevih kompleksa prema SAD i isključen iz stranke, 2016. godine na izbore izašao je kao nezavisni kandidat i osvojio rekordan broj glasova.

U više izjava Ramović je izjavio da nije stranački poslušnik, a kako će se uklopiti u novu stranku koja će nositi naziv “Prva nezavisna bosanskohercegovačka stranka” ostaje da se vidi.

Osnivanje ove strane je 30. Septembra.

izvor – gorazde press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: