JOŠ DVA DANA SUNCA, A ONDA PREOKRET…

Hits: 1002

Danas će prevladavati sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom

Više oblačnosti je moguće na jugu i zapadu Hercegovine. Krajem dana povećanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a najviša dnevna između 8 i 13°C.

Sutra više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini, gdje se od poslijepodnevnih sati prognozira potpuno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a najviša dnevna između 7 i 13°C.

U četvrtak naoblačenje u cijeloj zemlji. Povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje s jačim padavinama očekuje se sa sjeverozapada u noći na petak. Većinom će padati kiša, a u Krajini će do petka ujutro kiša preći u snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjeverni. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, na jugu i u Krajini do 7°C, a najviša dnevna između 7 i 14°C.

U petak oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne kiša. U većem dijelu Bosne će padati kiša i snijeg. U jutarnjim satima snijeg u Krajini, a u ostalim područjima kiša. Postupno tokom dana, od zapada prema istoku Bosne, kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Do kraja dana prestanak padavina. Temperatura zraka je najniža u Krajini, oko 0°C, i sve je toplije prema istoku i jugu zemlje gdje će se dnevna temperatura kretati od 8 do 12°C.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.