KAD ŽIVITE NA SELU, SVRSTAVAJU VAS U NIŽU KLASU, ALI SVIMA SAM DOKAZAO DA MOGU

Hits: 22688

Zlatni goraždanski karatista Sanin Kanlić, zbog nedostatka novca, ne učestvuje na Zlatnoj ligi koja se održava u holandskom Roterdamu. Za odlazak na najznačajnije takmičenje u svijetskom karateu, Kanliću i njegovom treneru bilo je potrebno svega 1.500 KM, ali prema KK Holiday nisu izmirena ni ranija dugovanja pa je ove godine učešće bh reprezentativca, koji je ranije na Zlatnoj ligi osvoji bronzanu medalju, izostalo.

– Nije to jedino takmičenje na koje neću otići, mnogo ih je za koje se i ne zna da na njih nisam išao upravo zbog nedostatka podrške, ali život je borba i moram ići dalje kazao je 21 –  godišnji Kanlić.

On je osvajač desetina medalja različitog sjaja sa državnih, regionalnih evropskih i svjetskih takmičenja.

Za dječaka iz sela Bogušići kod Goražda put do velikih sportskih rezultata i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu lani na Kipru bio je teži bio je teži od onoga kojim mogu poći mladi kojima su sportske dvorane nekoliko stotuna metara, a ne deset kilometara od kuće.

– Treniram 11 godina i ja i moji roditelji najbolje znamo kroz šta smo prolazili kako ne bih izostao ni sa jednog treninga. Kada živite na selu ljudi vas obično svrstavaju u neku nižu klasu i smatraju da ne možete ništa postići. Trudio sam se i borio protiv takvih stavova i mislim da sam uspio izgraditi sebe, prvo kao čovjeka, a onda kao sportistu, i svima sam dokazao da mogu. No, ovo je mali grad u kojem se ne izdvaja mnogo za karate – kaže Kanlić.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.