KO JE NEZIR KAMENICA UBICA IZ GORAŽDA: BIO JE PROBLEMATIČAN, ČUDAN, NIJE SE POZDRAVLJAO NI SA KIM

Hits: 5551

Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde danas je potresla velika tragedija. Dvadesetjednogodišnji Nezir Kamenica u goraždanskom selu Bogušići prije dva dana počinio je trostruko ubistvo, da bi se tek danas predao policiji na Ilidži.

Detalji svirepog ubistva procurili su tek danas.

Naime, Nezir je 2. maja u Bogušićima na spavanju sjekirom iskasapio majku Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nenu s majčine strane Šemsu Džabija. Nakon ovog krvavog pira, ubijene je prekrio jorganom, zaključao kuću, bacio ključ i uputio se u Sarajevo.

Vjerovatno mu je naknadno proradila savjest, pa se dva dana nakon masakra predao policiji. Učinio je to danas na Ilidži.

Kako Avaz.ba saznaje od prvog komšije ubijenih, čije ime je poznato redakciji, ubijeni Ifet bio je čovjek za primjer. Radio je kao inžinjer u “Pobjedi”. U braku sa Zehrom bio je tri-četiri godine. Bavili su se poljoprivredom, u čemu im je svesrdno pomagao i Nezir.

Ubica je, saznajemo, bio problematične naravi. Nije puno komunicirao s okolinom. Jedan od njegove dvojice braće neko vrijeme proveo je u zatvoru.

– Nikad se ne bi prvi pozdravio. Na putu ka gradu stao bih mu da ga povezem autom, ali je on to odbijao. Bio je povučen i skroz čudan tip – rekao nam je Nezirov komšija.

Kako je naveo, kruže glasine da bi moguć povod za ubistvo bio njegov loš odnos s očuhom Ifetom.

– Ifet ga je, kažu, tri – četiri puta pokušavao da izbaci iz kuće, jer nije njegovo dijete – otkriva nam naš izvor.

Dodaje kako je čuo da je Nezir, nakon što se predao, policiji kazao da mu je bio težak život.

Na licu mjesta u Bogušićima u ovim trenucima nalaze se policija i kantonalni tužilac koji rade na izvlačenju tijela tragično nastradalih.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.