KOD GORAŽDA POVRJEĐENA DVOJICA DEMINERA

Hits: 313

Tokom deminiranja na lokaciji Nekopi kod Goražda teže su povrijeđena dvojica deminera iz kompanije MAG koja je zadužena za deminiranje na ovoj lokaciji. Nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde jedan od njih prebačen je u bolnicu u Foči.

Tokom izvođenja zadatka na Nekopimna demineri su naišli na tromblonsku minu u zemlji koja se aktivirala i ranila ih po nogama.

Nezvanično, nakon zbrinjavanja očekuje se da i drugi deminer bude prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, s obzirom na to da se kod obojice radi o težim povredama.

Obojica su van životne opasnosti, potvrdio je zAli Gavrankapetanović, dežurni ljekar Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Goraždu.

“Dovezeni su oko 13 sati, nesreća se vjerovatno dogodila nekih pola sata ili dvadesetak minuta ranije. Povrede su ozbiljne i mi smo im pružili adekvatnu pomoć. Jedan od njih je osiguranik RS-a i prebačen je u bolnicu u Foči, drugog smo transportovali za Sarajevo, na Klinički centar gdje će biti na daljnjem liječenju. Obojica su van životne opasnosti, bili su prisebni i komunikativni kad su dovezeni, uglavnom, pružena im je adekvatna pomoć i sve što je potrebno u Urgentnom centru”, izjavio je Gavrankapetanović.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.