KONAKOVIĆ: VLADA FBIH MORA IMATI RAZUMJEVANJA ZA ZRAČNO POVEZIVANJE GORAŽDA I SARAJEVA

Hits: 1521

Delegacija Kantona Sarajevo predvođena premijerom Elmedinom Konakovićem i ministrom finansija Muhamedom Kozadrom boravila u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde gdje se sastala sa predstavnicima Vlade BPK kantona.

Kao jedan od najznačajnijih projekata o kojem se razgovaralo je zračno povezivanje Goražda sa Sarajevom koje je ocjenjeno veoma važnim za oba grada.

„Cestovno povezivanje je prevaziđeno, zato ćemo mi ova dva grada povezati avionskom linijom. Podržali smo finansijski projekat idejnog rješenja izgradnje aerodroma u Zupčićima i osnivanje Javnog preduzeća (JP) aerdorom Goražde“ – rekao je Konaković.

Prema studiji izvodljivosti koja je nedavno okončana, izgradnja goraždanskog aerodroma mogla bi koštati oko 20 miliona eura. Na njemu bi se trebali realizirati letovi na samo na nivou Sarajeva i Goražda, odnosno mogli bi slijetati avioni do 160 putnika.

„Bolje izdvojiti 20 miliona za aerodrom nego kako smo prvobitno planirali probijanje tunela 100 miliona, pa jel – upitao se Konaković.

Lokaciju budućeg aerodroma posjetio je Elmedin Konaković koji je izjavio da bi aerodrom kako je to uostalom i premijer Federacije Fadil Novalić obećao, trebao biti izgrađen u roku od 2 do 3 godine.

Vezani link:

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.